София. Има решение за трафика през тунел Железница“. Възможно е

...
София. Има решение за трафика през тунел Железница“. Възможно е
Коментари Харесай

Зам.-министър Захари Христов: Има решение за трафика през тунел „Железница“

София. Има решение за трафика през тунел „ Железница “. Възможно е до два месеца след намиране на вид за подсилване на свлачището преди тунела да бъде пуснато придвижването по едното платно на автомагистрала „ Струма “ и то да премине през едната тръба на тунел „ Железница “. Това заяви след инспекция на място заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Захари Христов. Заедно с ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Иво Иванов, шефът на ОПУ-Благоевград инж. Иван Кунев, регионалният шеф Николай Шушков и шефът на ОДМВР Георги Кандев той инспектира трасето и се срещна с проблемите. Това оповестиха от Министерство на регионалното развитие.
Два са свлачищните сектори, които попадат в обсега на лот 3.1. от Автомагистрала „ Струма “ – единият е преди началото на тунел „ Железница “ в посока Гърция, а другият след оборудването, над платното в посока София.
За да бъде открито най-хубавото решение за укрепването на свлачището преди тунела, в понеделник ще бъде образувана работна група и до две седмици тя би трябвало да излезе със мнение за разновидностите. След това в двумесечен период е допустимо стартирането в придвижването по цялото трасе.
Вече е направен е абстрактен план за подсилване на свлачището след тунела. На 10 август той е признат от Експертния технико-икономически съвет в АПИ и е получил авансово единодушие от Министерство на регионалното развитие. В момента е в процедура по координиране с Агенцията по публични поръчки, заяви ръководителят на обекта инж. Атанас Петков. Избран е вид с създаване на пилотна подпорна стена с преоткосиране. Изпълнителят на тази част от трасето също увери, че ще могат да приключат строителните действия в период от два месеца.
Четири са нещата, които би трябвало да се довършат в самия тунел „ Железница “, заяви представителят на компанията, която упражнява строителния контрол на обекта. За да бъде изцяло приключен, остава да се постави износващ пласт на асфалта, маркировка, системи за сигурност и въвеждането на SCADA системата. Той увери, че е допустимо в период от два месеца тунелът да бъде изцяло изпълнен и отворен за придвижване в посока Гърция.
„ Няма място за терзание. Няма да разясня за какво една година не са подхванати дейности. Виждаме естествени условия да бъде въведена краткотрайна организация за придвижване и да не се основава такова голяма напрежение в Благоевградска област “ сподели пред публицисти заместник-министър Захари Христов. Той разяснява, че тунел „ Железница “ е най-хубавото тунелно оборудване, с което разполага страната сега.
Председателят на УС на АПИ увери, че откакто бъде определен вид за укрепването на свлачището преди тунела, няма да е проблем по едно и също време да се прави укрепването му и придвижването в едната лента. Дейностите по подсилване на свлачището след тунела също няма да попречат на стартирането на придвижване в платното в посока Гърция, защото то се намира настрана от пътя в другата лента в посока София, заяви още той. Целта е секторът да бъде пуснат за придвижване по най-бързия метод, с цел да бъде омекотен трафикът, сподели Иво Иванов.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР