София и Скопие направиха исторически пробив в дипломатическите си отношения.

...
София и Скопие направиха исторически пробив в дипломатическите си отношения.
Коментари Харесай

Българо-македонско музикално турне на кадем в политиката

София и Скопие направиха исторически пробив в дипломатическите си връзки.

Двете страни подписват контракт за добросъседство на 1 август - годишнината от Илинденското въстание – и поставят завършек на провокациите и пропагандата като си подават ръка след 18 години застой в дипломацията. Декларацията, призната с цялостен консенсус в българския парламент, чертае ярко бъдеще – възстановяване на връзките, контактите, връзките, превоза, вложенията, инфраструктурата и туризма. Поне на хартия.

По същото време, концерт от историческото българо-македонско турне One Love Tour, сподели на процедура, че най-младите жители на двете страни са допълнително от положителни междусъседски връзки, обединени от любовта към музиката и обичаните си реализатори. Цяла Македония пя „ Македонско девойче “ с хип-хоп звездата Криско.

„ В Охрид към този момент подписахме контракта за добросъседство и ще го презаверим в Струмица, където е втория ни концерт в Македония, пошегува се на път към Струмица тв-продуцентът Андрей Арнаудов, един от уредниците на историческото турне, и добави: „ Успехите в политиката са хубаво нещо, само че тук ние видяхме нещо доста значимо: че младите българи и македонци в действителност са в прелестни връзки. “ Самият Арнаудов, преди броени дни по време на старта на One Love Tour в гр. Банско, разяснява неналичието на жп-връзка сред София и Скопия в 21 век.

Голямата политическа победа за България и Македония като че ли беше предсказана от турнето, чието мото е “Love always wins! “. След Струмица, Ъпсурт, Криско, Гери-Никол, Слаткаристика, Тони Зен и DJ Гоце ще хвърлят мост от Охридското езеро към Черно море, където дебаркират в Слънчев бряг и Варна на 17 и 18 август.

Снимки от концерта в Охрид може да видите тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР