София. Христо Иванов вместо да се опитва да обяснява необяснимото,

...
София. Христо Иванов вместо да се опитва да обяснява необяснимото,
Коментари Харесай

Ива Митева: Христо Иванов трябва да поиска прошка от „Има такъв народ“

София. Христо Иванов вместо да се пробва да изяснява необяснимото, би трябвало да излезе и да изиска амнистия от „ ИТН “ (ИТН), тъй като това, което споделя, не е правилно. Това сподели Ива Митева от Има Такъв Народ в предаването „ Неделя 150 “ на БНР в коментар на записа от съвещанието на ПГ на „ Демократична България “ от петък.

След обстановката от петък възможностите за сформиране на ново държавно управление са дребни, съгласно Митева.

Тя обаче счита, че би трябвало да се види дали може да се направи финален опит нещо да се поправи. Моето мнение е, че избори не са положителния вид, само че не е положителния вид и това ние да бъдем унижавани и всекидневно да бъдем упреквани за мафия, сподели Митева.

Попитана дали Българска социалистическа партия би трябвало да задържи мандата с концепцията да бъде определен ръководител на КЕВР и да бъдат признати измененията в антикорупционния закон, Митева сподели, че това е решение, което ще вземе Народното събрание оттук насетне. При тази изменена конюнктура мисля, че мандатоносителят би трябвало да беседва с всички парламентарни групи дали има воля за удължение, сподели още тя. При воля от тях могат да се одобряват едни процедурни правила и изборът да се организира в доста къси периоди, сподели Митева. Тя добави, че изборът на ръководител на КЕВР е най-спешното, което би трябвало да се случи. Всичко друго не е в такава неотложност, която постанова в този момент и незабавно да се вземат тези решения. По-добре е, в случай че се отива на избори, антикорупционният закон да бъде признат от едно ново болшинство, каквото кажат българските гласоподаватели, счита още Ива Митева.

Когато каните някого за съдружен сътрудник, вие желаете да водите разговор с него, желаете неговото доверие. Ние излязохме от обединението тъкмо поради това счупено доверие, изясни Митева. От записа разбрах, че те не ни почитат, че те не считат, че ние сме равносилен съдружен сътрудник. Доверието, за което толкоз мечтаехме и разговорът, който искахме да възстановим, не се случи, разяснява Ива Митева, като добави, че Има Такъв Народ са били безусловно откровени в държанието си.

Редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР