София. Германия не е дала разрешение за произвеждането на избори

...
София. Германия не е дала разрешение за произвеждането на избори
Коментари Харесай

Цветозар Томов, ЦИК: Германия не е дала разрешение за произвеждането на избори в две избирателни секции

София. Германия не е дала позволение за произвеждането на избори в две изборни секции. Това сподели на брифинг представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Цветозар Томов, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Току що имаме информация от Работна група „ Избори “ към Министерството на външните работи. От Германия нямахме до скоро позволение за всички секции. Не е дала позволение за произвеждането на избори в две изборни секции - в Майнхайн (секция 3212000115), а другата в Щудгард (секция 321200168) “, уточни Томов.

„ Хубавото в тази ситуация е, че става дума за градове, където има други секции и българите в тези градове няма да бъдат лишени от опцията да гласоподават в града, в който живеят “, сподели още Томов.

„ На изборите на 27 юни нямаше някакви фрапиращи проблеми при гласуването с машини, даже на доста възрастни хора. Аз бях очевидец по какъв начин в една от секциите в Ясен, Плевенско, гласоподава столетник, който се оправи съвършено с устройството. Мисля, че на тези избори би трябвало да бъде проверяван психологическият проблем на хората за гласуването с машина. Много хора не са контактували с сходен вид устройства и за тях ще бъде по-трудно. След тези избори болшинството българи ще бъдат дали своят вот с машина, в случай че се случи тази изборна интензивност, която социолозите чакат “, добави той.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР