София. Финландската компания Patria предлага на България местно производство на

...
София. Финландската компания Patria предлага на България местно производство на
Коментари Харесай

Финландската компания Patria предлага на България местно производство на модерна пехотна машина

София. Финландската компания Patria предлага на България локално произвеждане на съвременна пехотна машина. Това стана ясно по време на откриването на интернационалната конференция „ Въоръжените сили на бъдещето 2040 " в София, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . Две демонстрации на бронираната машина 8х8 (Patria AMV) към този момент бяха извършени в България – през декември 2016 и юни 2017 година На първата бе демонстрирана пукотевица с 30-милиметрово оръдие, а на втората машината бе оборудвана с 30-милиметрово оръдие, отговарящо на стандартите на НАТО и показа амфибийна дарба с балистична и минна отбрана с равнище 4. Идеята е да се покаже способността на AMV платформата да употребява разнообразни оръжейни системи, които да дават отговор на условията на клиента. Според представители на компанията бързото и елементарно образование за употреба и поддръжка е било водещо в изработването на дизайна на машината.
Patria предлага на България присъединяване в индустрията и локалното произвеждане, като повече от 50% от инвестицията ще остане в страната. Това ще докара до отварянето на стотици нови работни места и България ще може да изнася машини с високо качество и стандарти, създадени в страната, на трети пазари.
Концепцията за локално произвеждане е в сходство с желанието на българския министър-председател и министъра на защитата да включат локалната промишленост в стратегиите за рационализация на българските въоръжени сили.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР