София Филм Фест се завръща в Пловдив след наложените мерки

...
София Филм Фест се завръща в Пловдив след наложените мерки
Коментари Харесай

София Филм Фест се завръща в Пловдив с Житие и носителя на...

София Филм Фест се завръща в Пловдив след наложените ограничения против COVID-19. Фестивалът продължава в петък (14 май) от 16:00 часа с българския филм на Георги Стоянов и Войчех Тодоров - “Житие”. След гибелта на майка си 13-годишният Иво развива свръхчувствителност в добавка към богатото си въображение и сложния си темперамент. Той не може да се помири с виновността на татко си и подправените му интелектуални упоритости като ефирен режисьор. Бяга от вкъщи си и се сприятелява с безработния Иван, който се трансформира в негов ангел страж.

Фестивалните прожекции не престават в събота (15 май) с режисьорската версия на класиката на Фолкер Шльондорф от 1979 година “Тенекиеният барабан”. Филмът е притежател на Златна палма за 79-та година и на Оскар за най-хубав чуждоезичен филм за 80-та година. Оскар Мацерат е неизмеримо момче. Още като ембрион той отхвърля да се роди, до момента в който майка му не му дава обещание тенекиен тъпан за третия му рожден ден. Когато Оскар получава своя подарък, той взема решение да спре да пораства.



Дните отминават, а Оскар остава непокътнат от времето. Когато един ден татко му се пробва да вземе барабана, Оскар открива още един собствен непредвиден гений – дарба да крещи по този начин високо, че стъклата в близост му се трансформират на сол. От този миг Оскар към този момент знае по какъв начин да манипулира хората към себе си…

Билети на касата на касата на LUCKY Дом на киното (Понеделник - Петък: 16 - 21 часа, Събота - Неделя: 10:30 - 21 часа) и онлайн на boxoffice.bg.

Цена на билетите: 8лв; студенти, възпитаници и пенсионер - 6лв. Карта за 5 прожекции: 35лв.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР