София. Европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и

...
София. Европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и
Коментари Харесай

Еврокомисарят Димитрис Аврамопулос изрази увереност, че Българското председателство на ЕС ще бъде успешно

София. Европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос изрази убеденост, че Българското председателство на Европейски Съюз ще бъде сполучливо. В Народното събрание той беседва с народните представители от комисиите по европейските въпроси и надзор на европейските фондове и по вътрешна сигурност и публичен ред. Това оповестиха от пресцентъра на Народното събрание.
Европа е в сериозен миг и ролята на страната-председател е доста значима, означи Димитрис Аврамопулос. България е почнала подготовка за председателството, по време на което чакам дружно да изградим устойчиви европейски политики по въпросите, свързани с миграцията и опазването на границите, добави той. Страната ви играе основна роля за справяне с миграционния поток от Турция, акцентира Димитрис Аврамопулос и изрази признателност към всички български институции за тяхната увереност за справяне с това невиждано предизвикателство.
Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов акцентира, че българските парламентаристи от всички политически сили работят извънредно интензивно и координирано по отношение на идното председателство на Съвета на Европейски Съюз. Стараем се да преодоляваме политическите несъгласия, които е обикновено да има в националните парламенти, в името на общата ни предпочитана задача, добави той.
Въпросите, свързани с миграцията, европейската вероятност на Западните Балкани, са целите на българското председателство, съобщи Цветан Цветанов. Той посочи, че страната ни желае да сложи акцент и на тематиките, свързани с киберсигурността и хакерските атаки.
В Народното събрание тече дейна подготовка по провеждането на парламентарното измерение на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, означи по време на диалога ръководителят на Комисията по европейските въпроси и надзор на европейските фондове Кристиан Вигенин. Вероятно доникъде на ноември българският парламент ще направи своите оферти по плана на стратегия на Република България за председателството на Съвета на Европейски Съюз и сигурно въпросите, свързани с миграцията и вътрешните работи, ще имат водеща роля, акцентира той. Има единодушие и единодушие в Народното събрание по целия кръг от въпроси, свързани с българското председателство, а това е причина за триумфа му и по тази причина България да даде своя принос в един основен за Европейски Съюз интервал, добави Кристиан Вигенин.
Европейският комисар по въпросите на миграцията, вътрешните работи и поданството Димитрис Аврамопулос увери народните представители, че ще продължи да поддържа България и поздрави страната ни за присъединяване й в общите старания на Европейски Съюз за справяне с миграционния напън. Димитрис Аврамопулос изрази персоналната си и на Европейската комисия поддръжка за присъединение на България към Шенген колкото се може по-бързо. По думите му би трябвало да се работи за по-силни външни граници и да не се стопира свободното придвижване, а то да се управлява по-добре.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР