София. Европейската сметна палата не е открила нито една грешка

...
София. Европейската сметна палата не е открила нито една грешка
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Европейската сметна палата не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС

София. Европейската счете палата не е разкрила нито една неточност в стратегиите, които България извършва със средства от бюджета на Европейски Съюз. Това сочи годишният отчет на Европейската счете палата за финансовата 2019 година, написа в профила си във „ Facebook “ министър председателят Бойко Борисов, който е и лидер на листата на Коалиция ГЕРБ-СДС в 25 МИР София-град и 16 МИР Пловдив-град.

„ За първи път не сме измежду одитираните страни по линия на кохезионната политика в региона на икономическото, общественото и териториално доближаване. След направени инспекции няма открити неточности и в земеделието при политиките за стабилно потребление на естествените запаси “, добавя той.

„ През последните години извървяхме дълъг път, с цел да върнем доверието на нашите европейски сътрудници в България. Не беше надалеч времето, когато бяха замразени средства по предсъединенителните стратегии ИСПА, ФАР и САПАРД поради проблеми с корупцията. Хората помнят по какъв начин и през 2013 бяха спрени еврофондовете при кабинета " Орешарски ". Общото сред тези грандиозни управнически провали е, че се случиха при нашите съперници, които може би поради късата си памет - през днешния ден още веднъж желаят властта “, написа още Борисов.

„ За мен няма по-добър израз на доверието към нас от контрактувания предходната година рекорден европейски бюджет за България от 29 милиарда евро. Ние сме измежду дребното страни в Съюза, които ще получат повече средства - над 1 милиарда евро. Огромен триумф беше и приемането на страната в Европейския банков съюз и чакалнята на " Еврозоната ". Всичко това постигнахме с доста работа и увереност. Превърнахме се в прогнозируем и порядъчен член на Европейски Съюз. И до през днешния ден оставаме най-истинската опция на банкрутиралите банки и спрените евросредства “, добавя министър-председателят.

В поста си Борисов е прикачил и линк към
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР