София. Едно от нещата, които ще предложа, е към бъдещата

...
София. Едно от нещата, които ще предложа, е към бъдещата
Коментари Харесай

Министър Стойчо Кацаров: Едно от нещата, които ще предложа, е към бъдещата детска болница да се изгради Болнично настоятелство, което да бъде гарант за изпълнението на проекта

София. Едно от нещата, които ще предложа, е към бъдещата детска болница да се построи Болнично настоятелство, което да бъде поръчител за осъществяването на плана. Това сподели на конференция министърът на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Можехме да не го вършим, ние сме в края на мандата си, само че имаме опция, средствата, терена и поддръжката за създаване на болничното заведение. Ще се срамим, в случай че не го създадем. Едно от нещата, които ще предложа, е към бъдещата болница да се построи Болнично настоятелство, което да бъде поръчител за осъществяването на плана. В него могат да се включат жители, представители на неправителствени организации, донори и други Това е един спомагателен поръчител за резистентност на плана. Те ще оказват помощ по всякакъв начин за неговата реализация. Медиите също могат да бъдат поръчител за осъществяването на този план. От парламентарно показаните партии няма нито една, която да е срещу реализацията на този план. Мисля, че няма да има пречки за реализацията му “, съобщи той.

„ Обсъждано е решението за основаването на детска болница в „ Лозенец “ е обсъждано с управлението на болничното заведение. Възложих му правене на разбор за това какви средства ще са нужни за сливането. За страдание управлението се забави и даде лекомислен разбор. Съветът на шефовете в „ Лозенец “ работи неприятно. Там има тежък спор сред двама от шефовете, които непрестанно се заливат с компромати. Там е основана една нездрава конюнктура на ръководство, само че за мен несъмнено болничното заведение единствено ще завоюва от този план “, уточни Кацаров.

По думите му бъдещето на постройката на сегашната педиатрия ще зависи от идващия министър на опазването на здравето. Според него ще отнеме няколко месеца да се огледа всичко и да се пристъпи към реализацията. „ Идеята е всички действия от в този момент съществуващата постройка да се реалокират в болница „ Лозенец “. Преди месец аз изпратих документално предложение до Министерски съвет да прегледа въпроса за съществуващите сдружения и ми дадоха отговор, че министърът на опазването на здравето би трябвало да реши дали да ги слее. Решението за новия план е напълно на министъра на опазването на здравето. Днес ще беседвам и с сътрудниците от " Лозенец ", с цел да премахнем терзанията в тях. Това е добра вест за всички нас. Правитеклствена болница става детска. Какво по-хубаво за Коледа от това нещо - най-хубавото, което имаме, да го дадем на децата си. Нашето предпочитание е болничното заведение да резервира многопрофилния си темперамент “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР