София. Един от основните проблем, който е останал и през

...
София. Един от основните проблем, който е останал и през
Коментари Харесай

Владимир Стоянов, „Българска розова долина“: Институциите и тази година не успяха да се справят с незаконното изкупуване на розов цвят

София. Един от главните проблем, който е останал и през тази година, е противозаконното изкупуване на цвят. Това сподели Владимир Стоянов, ръководител на съдружие „ Българска розова котловина “, в дневния блок „ Добър ден, България “ на Радио „ Фокус “ за завършилата акция на розоберите. Той посочи, че следи казусът най-малко от 15 години. „ И с това институциите не можаха реагират вярно. Имаше инспекции, само че по пунктовете, които ние сме оповестили. Тези, които седят на пътя с бусовете, безусловно никой не им сподели нищо през целия сезон “, акцентира той.
„ Нямаше съответно отношение от позиция на Национална агенция за приходите и на други институции, които да глобяват тези кешови заплащания. Тези бусове не са невидими, те си седят на пътя, там са си, изкупуват. Не е ясно какво купуват, не е ясно къде карат. Този проблем е остарял, само че считаме, че следващата година към този момент напълно ще го контролираме “, изясни Стоянов.
Мирена Георгиева, член на УС, изясни, че през сезона са открили, че проверяващите от Национална агенция за приходите идват на пункт, който е разгласен. „ Примерно ние имаме пункт, който е разгласен, че там ще изкупуваме – те идват и ревизират нас. Добре, ние сме изрядни. И когато има кажем, че сме видели на 5-10 км по-надолу противозаконен пункт, те споделят: „ Ние не можем да го проверим. И това, което ние си вадим като извод, е, че може би следващата година би трябвало да опитаме да изпращаме сигнали за съответни места, на които сме ги видели, с вярата, че от там ще могат да реагират преди този пункт да изчезне. Става малко една криеница, само че не знаем какво друго можем да създадем “, добави Георгиева.
Милослава АНГЕЛОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в раздел „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР