София. Един от начините, по който може да бъде подкрепен

...
София. Един от начините, по който може да бъде подкрепен
Коментари Харесай

Камара на автомобилните превозвачи в България предлага да се въведе тол отстъпка на база изминати километри

София. Един от методите, по който може да бъде подсилен българския консуматор и транспортьор е въвеждането на отстъпки от тол таксите на база месечно изминатите километри. Камара на автомобилните превозвачи в България предложи този вид още на предходното управление на Министерство на регионалното развитие и МТС, само че тогава предлагането ни даже не беше разисквано, оповестиха от Камарата.
Ако този механизъм бъде въведен това ще рефлектира директно на цените в магазинната мрежа, защото ще бъдат понижени транспортните разноски на превозвачите. Крайната цел на мярката е по-евтини артикули за българския жител. Както неведнъж сме заявявали, България е единствената страна в Европейски Съюз, която не поддържа транспортния си отрасъл в битката с галопиращата инфлация и непрекъснато покачващите се цени.
Предложението ни е при изминати 3000 и повече километра по републиканската пътна мрежа да бъде въведена отстъпка върху платените тол такси от 20%. При 5000 км. тя да е 40%, а при 7000 км. 60%. Мярката следва да подкрепи директно българския консуматор.
Проучване на Камара на автомобилните превозвачи в България измежду нейните членове демонстрира, че измежду запитаните превозвачи еднакъв брой изминават над 7000 и под 3000 км месечно – 19%. 17 на 100 от далите отговор показват, че изминават сред 5000 и 7000 км., а делът на тези, които изминават сред 3000 и 5000 км., е 10%.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР