София. Двама души са привлечени като обвиняеми за серия взломни

...
София. Двама души са привлечени като обвиняеми за серия взломни
Коментари Харесай

МВР: Двама души са привлечени като обвиняеми за серия взломни кражби от базови станции на мобилни оператори

София. Двама души са привлечени като обвинени за серия взломни обири от базови станции на мобилни оператори. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Разследването е извършено от чиновници на ОДМВР - София и сътрудниците им от районно управление (на МВР) - Своге. Оперативните дейности почнали в края на месец януари, когато в районно управление (на МВР) - Своге била декларирана кражба на 16 акумулаторни акумулатори в с. Заселе. За времето до 7 март били подадени още пет сигнала за отнети 52 акумулаторни акумулатори от селата Владо Тричков, Желен, Реброво, Заселе и Искрец. По шестте случая били формирани досъдебни производства.
В хода на подхванатите дейни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности на криминалистите от регионалната дирекция и районното ръководство в Своге е открито, че всичките закононарушения са осъществени по еднакъв метод. На база осъществения разбор на местоположението на базовите станции, метеорологичните условия и типа на отнетите вещи- акумулаторни акумулатори с тегло на всяка една от тях към и над 50 кг, криминалистите почнали работа по версия, че се касае за едни и същи причинители, които са се придвижвали с високо пристъпен автомобил.
Последвали голям брой дейни дейности, в границите на които проверяващите разкрили, че по време на осъществяване на незаконните похищения в региона се е намирал лек автомобил, употребен и ръководен от двама братя от гр. Нови Искър. При осъществена инспекция в двора на адреса им, в лек автомобил „ Форд Експлорър “, са открити и конфискувани 12 акумулаторни акумулатори, предмет на кражба от базова станция в с. Искрец, осъществена на 7 март. В колата са открити още клещи, ножица за рязане на метал с удължени дръжки, както и три железни лоста с разнообразни размери.
След събрани доказателства за виновността им лицата с букви П.А. (на 39 г.) и Б. А. (на 40 г.) са привлечени в качеството на обвинени и с прокурорско разпореждане им е наложена мярка за неотклонение „ подписка “.
Продължава работата по документиране присъединяване на двамата и в останалите пет взломни обири.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР