София. Добре за страната е да се намери работеща формула

...
София. Добре за страната е да се намери работеща формула
Коментари Харесай

Христо Иванов: Добре за страната е да се намери работеща формула промяната да продължи

София. Добре за страната е да се откри работеща формула смяната да продължи без да се стига до избори, тъй като страната заслужава това и тъй като нови избори биха усложнили още повече конфигурацията в предстоящ парламент. Това съобщи в ефира на “Неделя 150 ” по БНР водачът на ПГ " Демократична България " Христо Иванов, оповестиха от партията.

" За страдание моята прогноза е, че доста по-вероятно е да отидем още веднъж на избори. Нещо, което за нас в партиен проект ще бъде за положително, тъй като ще разреши да си разтеглим поддръжката сигурно, само че няма да е добре за страната ”, добави той.

“Очакваме да забележим каква ще бъде визията на мандатоносителя “Продължаваме Промяната ”, които се чака да получат първи мандат. Това е поръчка за опит за сформиране на държавно управление. Нашата оценка е, че би било естествено и демократично напъните да бъдат ориентирани към това. Защото единствено преди 6 месеца България мина през избори, в които Политическа партия излязоха като политическата мощ натоварена с това да валидира желанието за смяна и за минаване към нова страница по отношение на предходния режим ”, добави Иванов.

“Устремът за смяна не е на държавното управление ”, сподели Христо Иванов в отговор на въпрос дали с рухването на държавното управление завършва стремежа за смяна. “Устремът за смяна беше доста явен на три поредни избора в границите на предходната година. Мнозинството от хора желаеха смяна. Мнозинството въпреки и разпиляно е за това България да отвори нова страница. И претенцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи, че някакси защото смяната не била задоволително добра и безапелационна надали не следва да се върнем към остарялото състояние на нещата ясно сподели обществото на какво мнение е. Изкара хората на улицата на митинг ”, сподели още той.

“Има го болшинството, което смъкна държавното управление. Но ги е позор да застанат един до различен. Те даже не смеят да предложат един ръководител на Народно заседание дружно. Защото знаят, че взаимната им токсичност взривява обществото и те ще бъдат пометени ”, добави Иванов.

“Доколкото предходният режим, предходното статукво беше доминирано от ГЕРБ и Движение за права и свободи. Ние считаме, че те би трябвало да останат отвън изпълнителната власт. Оттам нататък воденето на разговор, търсенето на поддръжка по някакви съответни тематики това са естествени демократични политически практики в една народна власт ”, добави Христо Иванов наблягайки, че дълготрайната позиция на “Демократична България ” е, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не могат да бъдат част от управническа формула.

“Това е дълготрайна позиция. На този стадий не сме вземали нови решения. Но диалозите са нещо обикновено в политиката и би трябвало да има дипломатичност ”, сподели Иванов.

Иванов разяснява и свалянето на ветото на Македония и акцентира, че то е резултат от изпитание на българската дипломация и няколко поредни държавно управление.

“Тук става дума за една дълготрайна българска политика ориентирана към този вид гаранции, към този пакет от условия. И аз мисля, че това е триумф за българската дипломация и за България. Получихме едно положително предложение по мнението на съществени наблюдаващи и институции ”, сподели Иванов. Той разяснява и думите на Има Такъв Народ за “национално изменничество ” като съобщи, че тематиката Македония е употребена от Има Такъв Народ за персонална война с премиера Кирил Петков.

“Според мен Има Такъв Народ изпаднаха в положение на безотговорност и подложиха целия развой на голям риск. Защото взеха решение да го употребяват като тематика за откровена компроматна акция против премиера в своята персонална война с него. И от тази позиция за малко да провалят всичко. Това в действителност щеше да бъде национално изменничество ”, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР