София. До края на годината ще бъдат готови и да

...
София. До края на годината ще бъдат готови и да
Коментари Харесай

Кметът Фандъкова провери изграждането на нови сгради към две детски ясли

София.
До края на годината ще бъдат подготвени и да одобряват деца две здания, които се построяват към независимите детски ясли – 35 „ Вълшебство “ в регион „ Триадица “ и 31 „ Палавници “ в „ Красно село “. Основната ни задача е да осигуряваме места за децата сред 3 и 6 години, дружно с това работим и за откриване на нови места за най-малките в детските ясли, сподели кметът Фандъкова. На инспекцията участва зам.-кметът по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов и ръководителят на Столичен общински съвет Георги Георгиев.
В момента се извършват довършителни работи. В новия корпус към независима детска ясла №35 " Вълшебство " се построяват пространства за 4 нови групи, както и физкултурен салон, с което се удвоява потенциалът на детското заведение.
В двора на яслата ще бъдат построени нови 8 детски площадки за всяка една група.
СДЯ 35 " Вълшебство " е профилирана в ранната рехабилитация на деца с повреден слух и е единствената ясла с сходна активност на територията на Столична община. Старата постройка също беше освежена, с цел да няма разлика сред двете здания, уточни също зам.-кметът Барбалов. Над 20 години екипът на детското заведение работи сполучливо с Центъра за ранна рехабилитация на деца с повреден слух и употребява услугите на техните дипломирани сурдопедагози. През годините в яслата са основани всички нужни условия за интеграция на децата с повреден слух, като те се отглеждат и възпитават в общи групи.
В момента в София се строят 25 детски градини и ясли, като 12 от тях чакаме да бъдат подготвени до края на годината, сподели също кметът Фандъкова.
Предстои другата седмица да стартира и строителството на нова постройка за две групи към СДЯ 51 в регион „ Красна поляна “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР