София. Дневните температури ще продължат да се повишават до 23-28

...
София. Дневните температури ще продължат да се повишават до 23-28
Коментари Харесай

Анастасия Стойчева, НИМХ: Дневните температури ще продължат да се повишават до 23-28 градуса

София. Дневните температури ще продължат да се покачват до 23-28 градуса. Ние завършихме седмицата с температури в по-голямата час от страната сред 18 и 23 градуса. Началото на тази седмица те ще се покачат. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ Дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Анастасия Стойчева.

Тя разясни, че превалявания ще се чакат към сряда и четвъртък, като по-късно към края на седмицата времето ще се стабилизира.

Анастасия Стойчева уточни, че времето в планините ще е хубаво при започване на седмицата, само че към средата се чакат превалявания, съпроводени с гръмотевици: „ В планините при започване на седмицата, пък и в края, времето ще бъде доста хубаво и прелестно за разходка. В началото на седмицата – понеделник, вторник, там няма да има изключително мощен вятър даже по откритото. Температурите ще се покачват В средата на седмицата, когато чакаме конвективни процеси – процеси, при които следобедните часове да има купесто-дъждовна облачност и краткотрайните превалявания да са съпроводени с гръмотевици, е хубаво да не с се върви навън и в планината “, уточни синоптикът.

Габриела ГАНЕВА

Пълния текст на изявлението можете да прочетете в раздел „ Мнение “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР