София. Днес ще се проведе концерт България и Норвегия пеят

...
София. Днес ще се проведе концерт България и Норвегия пеят
Коментари Харесай

Днес ще се проведе концерт България и Норвегия пеят излъчван чрез телемост

София. Днес ще се организира концерт " България и Норвегия пеят " предаван посредством телемост. Събитието ще се организира през днешния ден от 19:00ч. в Националния замък на децата гр. София.
За пръв път деца от България ще пеят от нашата татковина, а децата от Норвегия – от тяхната и мероприятието ще бъде взаимно чрез телемост.
От българска страна ще вземат присъединяване: Детски хор на Българското Национално Радио, детска вокална група „ Сладки пуканки “ и детска вокална група „ Пламъче “, от норвежка страна – саксофонистът Trygve Seim, пианистът и органист Andreas Utnem, китаристът и композитор Frode Barth, както и Детски хор от Foss school от Осло.

Преди 13 години Фондация Дарби имаше една фантазия – да събере деца, които дружно да изпеят песни в възхвала на Бог. Така се „ роди “ фестивала „ Осанна във висините “, а планът „ България и Норвегия пеят “ е естествено продължение на него. Една кулминационна точка, посредством която ние имаме щастието да съберем над 120 деца и младежи на друга възраст, от разнообразни музикални хорове и групи. Основната цел е културният продан на музикални практики и запознаване с песенното творчество на двете страни.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР