София. Днес преди обяд, с приближаващ към страната студен атмосферен

...
София. Днес преди обяд, с приближаващ към страната студен атмосферен
Коментари Харесай

НИМХ: Максималните температури ще бъдат между 10° и 15°

София. Днес преди обяд, с идващ към страната леден атмосферен фронт, югозападният вятър ще се усили и ще се затопли още, само че облачността бързо ще се усили. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология Христо Христов. Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за февруари и денем още се намали. Вечерта ще стартира покачване.

След обяд от северозапад ще стартират превалявания от дъжд, които до вечерта и през нощта ще обзет цялата страна. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан, в Дунавската низина краткотрайно мощен. С него ще стартира да нахлува леден въздух и през нощта в планинските региони от Западна България дъждът ще премине в сняг. Максималните температури ще бъдат сред 10° и 15°, по-ниски по високите западни полета, в София 7°.

Над Черноморието облачността ще се усилва. Ще духа до сдържан югозападен вятър, по южното крайбрежие краткотрайно мощен, само че през нощта ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 9° и 14°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще се усилва и след обяд ще завали, във високите елементи сняг, в ниските - дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад, който по-късно след обяд ще се ориентира от северозапад. Ще нахлуе леден въздух и температурите внезапно ще се намалят. По планинските проходи в Западна Стара планина ще има условия за виелици, навявания и заледявания. Максималната температура на 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра - към минус 1°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР