София. Днес от 17:30 часа в изложбена зала Байер ще

...
София. Днес от 17:30 часа в изложбена зала Байер ще
Коментари Харесай

Днес представят книга и изложба на доц. Младен Маринов в Стара Загора

София. Днес от 17:30 часа в изложбена зала " Байер " ще бъдат показани книгата: „ Интермедия естетически и методически аспекти “ и изложбата IN CRIPTO доцент Младен Младенов, съобшиха от общината. Книгата съставлява сложно и задълбочено проучване на феномена „ интермедия “ във образните изкуства през втората половина на 20-ти и началото на 21-ви век. Съдържанието е разпределено в три съществени елементи. Първата част е отдадена на теоретичните измерения на категорията „ интермедия “ като метафизичен и естетически въпрос в подтекста на динамичното жанрово развиване на изкуството след 1960-те години.

Тук главните полемични акценти са свързани с спорната взаимовръзка сред концептуалното разширение на разбиранията за художествена медия от нео-авангрда и постмодернизма от една страна, а въпреки това от базисната позиция на актуалното изкуство към едно тотално постмедийно положение на изкуството. Втората част на книгата, която е озаглавена „ Интермедия и природа “ показва истинския авторски метод на Младен Младенов към интермедията като настояща форма на актуалното изкуство и място за решение на запаметяващи се пластични и пространствени визуализации. Третата част съдържа извънредно значими методологически възгледи за въвеждането на интермедията като независима стратегия в художественото обучение и консолидираното на нейния учебен капацитет в развиването на актуалната образна просвета.

Концепцията на IN CRIPTO включва видимо противоположната вероятност – на вдълбочаване, проникващо оттатък нормалната видимост на нещата. Макровизирането на детайла разкрива относителната съпоставимост на световете, в която дребното внезапно се оказва непозната нова галактика, примамваща да бъде обгледана и обходена. В същото време се вижда приемствеността с предходните опити на художника за преформатиране на действителността благодарение на отблясъци, доближения, които могат да трансфорат една бетонна стена в платно на изящна дървесна украса или да срещнат практичното с естетичното в изкривяване, сходно на разтворена книга.

Доцент Младен Младенов приключва висше обучение в ХА “Н. Павлович ”, София, компетентност Дърворезба. От 1997 година след изискан конкурс е назначен за помощник в катедра “Педагогика на изобразителното изкуство ” към ШУ ”Еп. К. Преславски ”.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР