София. Днес облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна

...
София. Днес облачността над страната ще бъде разкъсана, предимно значителна
Коментари Харесай

НИМХ: На отделни места в Южна България ще превали слаб дъжд, преобладаващите максимални температури ще бъдат между 20° и 25°

София. Днес облачността над страната ще бъде раздрана, най-вече забележителна над Южна България, където на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа до сдържан, в източните региони и краткотрайно мощен североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 20° и 25°, в София към 20°. Атмосферното налягане денем едва ще се намали, само че ще остане по-високо от междинното за септември. Това заяви за Агенция „ Фокус ” дежурният синоптик Христо Христов от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) .

Над Черноморието ще има раздрана, над южното крайбрежие най-вече забележителна облачност. Ще продължи да духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините облачността ще бъде забележителна и на обособени места в Рило-Родопската област ще превали слаб дъжд. Ще духа мощен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра - към 8°.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР