София. Днес лидерът на БСП се срещна с всички работодателски

...
София. Днес лидерът на БСП се срещна с всички работодателски
Коментари Харесай

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се срещна с работодателските организации по тяхна покана

София. Днес водачът на Българска социалистическа партия се срещна с всички работодателски организации по тяхна покана - Асоциацията на работодателските организации (АОБР) и включените в нея Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара - Съюз на българския бизнес (БСК), Българската комерсиално промишлена палата (БТПП) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), оповестиха от пресцентъра на партията.

“Наши цели са ограничения от страната в помощ на хората и бизнеса, които основават условия за разкриване на работни места и високи заплати ”, акцентира пред работодателите Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия посочи и устрема на левицата да понижи административната тежест за бизнеса. Като едно от решенията Нинова уточни електронното ръководство, което да облекчи компаниите и жителите и даде образец с препоръчаните от Българска социалистическа партия електронни регистри. “Те ще понижат и корупцията и ще сложат завършек на административния, икономическия и политически рекет над компаниите. Належащо е ускорено въвеждане на електронно ръководство и трайно и непротиворечащо си законодателство “, сподели още ръководителят на Българска социалистическа партия.

Нинова бе безапелационна, че е належащо да се сътвори опция за развъждане на фрагменти, започващи още от междинното и висшето обучение. Тя акцентира значимостта от стратегическо обвързване на образованието с стопанската система: “Нуждите, които те имат от избрани специалности да бъдат залагани в междинните и висши учебни заведения. Да бъдат държавна грижа и да са държавна поръчка, и младежите незабавно, когато приключват да намират работа в българските предприятия “.

Като друга значима тематика Корнелия Нинова открои и въвеждането на Плана за възобновяване и резистентност. Тя акцентира, че от него ще зависи развиването на страната ни в идващите 10 години.

“Поехме ангажимент за дълготрайно съдействие във връзка с антикризисните ограничения, от които бизнеса има потребност, с цел да се стабилизира и да стартира напредък. Тези ограничения ще са ориентирани в две места - опазване на работни места, откриване на нови такива, гаранция за приходите на хората, само че и директни тласъци за развиване на бизнеса - директна помощ от страната в разнообразни направления, тъй че да помогнем и на хората, които пострадаха от рецесията и в помощ на бизнеса, който би трябвало да подсигурява растежа на брутния вътрешен артикул и развиването на стопанската система ”, разясни Нинова.

“Оставаме в дълготраен разговор и отсега нататък, с цел да бъдем взаимно потребни с обща цел - развиването на стопанската система и по-късно опция за развиване на обществени политики, които за нас като партия си остават приоритет. ”, приключи Корнелия Нинова.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР