София днес е на 15-то място в света по замърсяване

...
София днес е на 15-то място в света по замърсяване
Коментари Харесай

София днес е на 15-то място в света по замърсен въздух

София през днешния ден е на 15-то място в света по замърсяване на въздуха, сподели сайтът airvisual.com. Столицата на България е посочена в аления бранш, като въздухът е избран като вреден. Както и през вчерашния ден най-мръсен е въздухът в кварталите " Павлово ", " Хиподрума "  и " Васил Левски ". Следват " Надежда "  и " Младост ". Най-ниска степен на замърсяване е в " Дружба ". Най-мръсен в международен мащаб през днешния ден е въздухът в Сараево.

Междувременно пред Българска национална телевизия общинският консултант в София Борис Бонев прикани да се измерват и по-фините прахови частици. Той се стимулира точно с обстоятелството, че столицата ни е измежду градовете с най-високи стойности на замърсяване. 

" Механизмът с оперативни ограничения беше признат преди години и беше изменян. Но въздухът в София непрекъснато е замърсен. Почти няма ден, в който да не се замърсява. Не е задоволително да кажем, че градския превоз е безвъзмезден и има зелен билет. В дните със нечист въздух хората да могат да се придвижват по-бързо с градски превоз ", коментира Бонев. Той напомни, че в Париж хората всеобщо се отхвърлят да пътуват с колите си в дните с замърсен въздух.

" Идеята е при годишния механически обзор на колите да бъде изчислено действителното замърсяване и да бъде издадена ековинетка. Столичната община е конфигурирала камери ", сподели още Бонев. Той чака и пояснителна информация за правилото на действие на дроновете, които общината обмисля да закупи, с цел да замерват замърсяването на въздуха. Така може даже да се проучва димът в комина на даден дом и това ще даде опция за лични санкции.

" И в " Лозенец " помирисвам горяща пластмаса. Проверки би трябвало да се вършат както във " Факултета ", по този начин и в Бояна. Това са ограничения да разгадаем казуса. Над 900 души в София умират от замърсяване на въздуха ", добави Бонев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР