София. Днес, 05.05.2022 г., състав на Софийски апелативен съд (САС)

...
София. Днес, 05.05.2022 г., състав на Софийски апелативен съд (САС)
Коментари Харесай

Обвиняемите за убийството на бившия полицай в столичния квартал „Лозенец“ остават в ареста

София. Днес, 05.05.2022 година, състав на Софийски апелативен съд (САС) прегледа жалбата на отбраната на обвинените К.И. и Б.Т., привлечени към наказателна отговорност от Софийска градска прокуратура (СГП) за осъществено от тях съзнателно ликвидиране. Това оповестиха от Апелативна прокуратура – София .
Действията по следствие на тежкото закононарушение са почнали на 25.03.2022 година при изискванията на необходимост предвид на местопрестъпление в столичния квартал „ Лозенец ”. Било е открито, че убитият е Л.И., някогашен чиновник в отдел „ Криминална полиция “ на Столична дирекция на вътрешните работи.
В резултат на осъществената процесуална и оперативна активност от страна на проверяващите органи, взаимно със СГП, са били арестувани две лица. Спрямо тях са събрани доказателства за съпричастност към осъществяването на незаконното действие.
В качеството на обвинен по делото е притеглен К.И. – причинител на убийството. Той авансово подсигурил револвер, упражнявал пукотевица, проучил региона на местоживеене на Л.И. и ежедневните му привички. Освен това съставил проект за метода на умъртвяването му, подсигурил лек автомобил за отдалечаване от мястото на осъществяване на незаконното действие.
Впоследствие неговият съизвършител – Б.Т., се е предал на органите на Министерство на вътрешните работи. Установено е, че той посочил и разяснил на К.И. по какъв начин да стреля с огнестрелно оръжие с съответен диаметър и му съдействал за подсигуряване на автомобил.
По искане на Софийска градска прокуратурата по отношение на двамата мъже са били взети ограничения за неотклонение „ задържане под стража “, които техните бранители са обжалвали като несправедливи.
Софийски апелативен съд остави без почитание подадените тъжби с претекст, че на този стадий на досъдебното произвеждане са налице процесуалните предпоставки за взимане на най-тежките ограничения за неотклонение по отношение на Б.Т. и К.И. – съществуване на обосновано съмнение за съпричастност към незаконното действие, действителна заплаха да се укрият и да извършат закононарушение.
С решение на САС ограниченията за неотклонение „ задържане под стража “, взети по отношение на двамата обвинени от първоинстанционния съд, са доказани.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР