София. Диплом за завършена образователно-квалификационна степен магистър в Стопанска академия

...
София. Диплом за завършена образователно-квалификационна степен магистър в Стопанска академия
Коментари Харесай

С тържествена церемония в Стопанска академия се дипломираха магистрите, защитили ОКС през април 2017 година

София. Диплом за приключена образователно-квалификационна степен „ магистър ” в Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” получиха на тържествена гала защитилите дипломна работа през м. април 2017 година икономисти, неикономисти и професионални бакалаври, обучавали се в постоянна и в отдалечена форми по разнообразни магистърски стратегии. Сред гостите на церемонията бяха декани на факултети, ръководители на водещи катедри и магистърски стратегии, преподаватели, докторанти, родители, другари и близки на дипломантите. Това оповестиха от Стопанската академия .
Приветствие към абсолвентите-магистри от името на ректора и академичното управление сервира зам.-ректорът по образователна активност проф. доктор Марияна Божинова. Тя ги увери, че дипломата, която получават, им открива доста благоприятни условия за сполучлива кариера в областта на стопанската система и ръководството на фирмено, общинско и държавно равнище. „ Дипломата на Стопанска академия е интернационално приета и е с висока стойност ”, съобщи проф. Божинова. В поддръжка на своите думи тя акцентира, че в актуалното държавно управление на Р България, трима от министрите са ученици на свищовското висше учебно заведение. „ Нашата Алма матер е устояла във времето, съчетавайки традициите с нововъведенията. Висшето ни учебно заведение се утвърди през годините като неоспорим водач в отдалечената форма на магистърско образование в България, само че ние се стремим непрестанно да усъвършенстваме това образование ”, сподели зам.-ректорът, като разясни, че от актуалната образователна година е внедрена нова платформа за отдалечено образование, която дава по-богати благоприятни условия за онлайн връзка сред обучавани и учащи. Сред новите моменти са и усъвършенстваните периоди на образование в магистърската степен. Като резултат от нововъведенията, проф. Божинова регистрира повишен банкет за образователната 2017-2018 по отношение на миналата година, като двукратно е нарастването на признатите неикономисти. „ Вярвайте в себе си, следвайте фантазиите си, тъй като Вие завършвате Академията за можещи. Бъдете почтени и горди ученици на едно от най-старите и елитни висши учебни заведения в България – Стопанска академия „ Димитър А. Ценов ” – с тези думи проф. Божинова честити дипломирането на сполучливо защитилите ОКС „ магистър ” през април 2017 година След приветствието на зам.-ректора, в чест на дипломантите прозвуча студентския химн Gaudeamus igitur.
В рамките на церемонията по дипломиране на магистрите бе показана Алумни асоциацията при Стопанска академия от доцент доктор Николай Нинов – зам.-ректор по студентска политика и институционални връзки. Той разясни, че всеки ученик на Академията получава самостоятелно участие в Асоциацията, само че има опция и за основаване на обособени алумни клубове или присъединение към към този момент съществуващи. Доц. Нинов показа пред дипломантите и разнообразни форми на съдействие, което се реализира сред родната Алма матер и нейните ученици. Той пожела на дипломираните магистри сполучлива професионална кариера и моли да запазят и поддържат връзката, която са построили със Стопанска академия, със своите преподаватели и сътрудници.
Приветствия към дипломантите насочиха и ръководителите на катедри и магистърски стратегии, които връчиха публично дипломите на магистрите. В приветствените слова те изрекоха и признателност към родители, съпрузи и близки на абитуриентите за оказваната помощ и поддръжка. Емоциите от това, че към този момент държат в ръцете си заслужената тапия за добита ОКС „ магистър ”, облечените в университетски тоги дипломанти запечатаха в голям брой фотоси в аулата на висшето учебно заведение, пред паметника на Дарителя, пред надписа „ Аз обичам Стопанска академия ” и при извършване на ритуала по мятане на магистърските барети пред емблематичната за Свищов постройка на Ректората.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР