София. Девин“ ЕАД, лидерът на пазара на натурални води в

...
София. Девин“ ЕАД, лидерът на пазара на натурални води в
Коментари Харесай

„Девин“ ЕАД дарява над тон и половина изворна вода в помощ на „SOS Детски селища България“

София. „ Девин “ ЕАД, водачът на пазара на натурални води в България, подарява на „ SOS Детски селища България “ над звук и половина изворна вода за потребностите на селището в гр. Трявна. Помощта идва след сигнал от екипа на сдружението за рецесия, обвързвана със замърсяване на питейната вода в града. Това оповестиха от пресцентъра на Интеримидж .

“В моменти като този оценяваме високо помощта от страна на бизнеса и съответно на фирмите, които бутилират натурални води и се отзовават при всяка филантропична рецесия в страната. Радваме се, че пазарният водач има опция да реагира стремително и да ни достави с допустимо най-хубавия избор за хидратация – чиста, изворна вода от Родопите “ показа Иван Христофоров, Директор Програма SOS Детско населено място В.Търново-Габрово-Трявна.

„ Девин “ ЕАД има открити обичаи в корпоративната обществена отговорност. Тя е дълготраен сътрудник на Българския Червен кръст. Само за 2020 година компанията подари на филантропичната организация над 200 000 литра вода на засегнатото население при водната рецесия в гр. Перник; по време на първия локдаун поради COVID-19; при отравянето на р. Марица в Хасковска област; за доброволците и чиновниците на БЧК, както и на потърпевшите при земетресението в Хърватия. Преди това компанията обезпечи стотици хиляди литра натурална вода за хора в потребност, в това число при наводненията в Република Македония през 2016 година, пороите и бедствията в Северозападна, Североизточна и Южна България през 2017 и 2018 година, както и при други филантропични акции.

От лятото на 2020 година насам „ Девин “ ЕАД поддържа и Фондация " За нашите деца ". Компанията се грижи за здравето на уязвимите деца и фамилии, като всеки месец обезпечава нужните количества изворна вода, нужни за тяхната ежедневна здравословна хидратация изцяло безплатно.

За „ Девин “ ЕАД
От основаването си през 1992 година „ Девин “ ЕАД е водач на пазара на бутилирани води в България. Изворите на водата и мястото на бутилиране се намират в екологично чист регион в района на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е извънреден дистрибутор на енергийните питиета Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

Компанията е с централен офис в София и разполага със лична комерсиална и дистрибуторска мрежа с национално покритие. „ Девин “ ЕАД е виновна компания, която влага в икономическото, обществено и културно развиване на обществото посредством начинания, ориентирани към районното развиване, опазването на околната среда и образованието.
От 2017 година компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 година „ Девин “ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от интернационалната консултантска организация по климата CO2logic и одобрена от упълномощения и самостоятелен сертифициращ орган Vinçotte. „ Девин “ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която реализира въглероден неутралитет както на равнище компания, по този начин и на равнище артикул.
Компанията има влиятелния документ Great Place to Work® - най-високото отличие за работодателска марка и чудесно работно място в интернационален проект.

За SOS Детски селища България:
Сдружение SOS Детски селища България е част от огромното интернационално семейство SOS Children’s Villages International, учредено в Австрия, което се грижи за близо 2,500,000 деца в 137 страни по света. В България Сдружението стартира активността си през 1990 година
Вече повече от 30 години SOS Детски селища България обезпечава семейство и здравословна среда за развиването и израстването на деца, лишени от родителска грижа или в риск да изгубят закрилата на своите родители. Сдружението предлага фамилен вид грижа и поддръжка на фамилията и интензивно се застъпва за правата на децата и младежите.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР