София. Дете на 5 години от детска градина в София

...
София. Дете на 5 години от детска градина в София
Коментари Харесай

Проф. Тодор Кантарджиев: Дете на 5 години от детска градина в София е починало от менингит

София. Дете на 5 години от детска градина в София е умряло от менингит. Това сподели проф. Тодор Кантарджиев, съветник по имунизация към Столична община, в изявление за предаването „ Здравей, България “ по Нова телевизия . „ Миналия петък се е случило в 37 детска градина. В детската градина няма суматоха и не трябва да сътворяваме такава. Тежки инфекции от време на време се развиват доста бързо. Моите съболезнования на фамилията на детето. То е умряло в лечебно заведение в столицата “, съобщи Кантарджиев.

Веднага се взимат ограничения. Около 30 деца от групата и прилежаща група, както и 8 души личен състав са тествани за бактериално носителство в носоглътката. 11 деца се оказва, че имат микроба, извършител на менингита и двама от личния състав. Тестът се прави в НЦЗПБ с генетични способи. В рамките на 4 часа може да се сложи диагнозата. Целият екип на детската градина е тестван. Резултатите на първите тествани – 40 проби, са подготвени и 11 деца и двама души от личния състав взимат антибиотик “, уточни той

„ Вчера РЗИ е провела да се вземат проби на повече от 250 деца. Утре те ще бъдат подготвени. 48 часа е софтуерното време. 100% е обезпечено, че няма да се разболеят тези, които са на антибиотик “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР