София. Дарителите на Sky is the limit ще имат възможност

София. Дарителите на Sky is the limit ще имат възможност ...

Ива Хаджийска, Фондация „Сийдър“: Дарителите на Sky is the limit ще имат възможност да наддават за една от 11 арт фотографии


София. Дарителите на Sky is the limit ще имат възможност да наддават за една от 11 арт фотографии. Това каза в предаването „Това е България“ на Радио „Фокус“ Ива Хаджийска, директор „Фондонабиране и комуникации“ във Фондация „Сийдър“. За поредна година Фондация „Сийдър“ призовава за подкрепа към деца и младежи с увреждания чрез хибридно благотворително събитие Sky is the limit.

„Хибридното събитие ще набира средства на два фронта. От една страна това ще става чрез гости на живо, а едновременно с това ще излъчваме събитието в реално време във фейсбук страницата на фондацията, като ключовото е, че ще дадем възможност и на виртуалните ни гости да участват и да ни подкрепят чрез специално разработена за целта дарителска онлайн платформа. Това събитие, бидейки хибридно, ще даде възможност на много по-широк кръг от дарители да ни гледат и да ни подкрепят, независимо къде се намират и с какви възможности разполагат, тъй като възможността за включване виртуално е безплатна“, допълни Ива Хаджийска.

Средствата се набират чрез различни механизми, обясни Ива Хаджийска. За предстоящия есенен бал те ще бъдат достъпни както за гостите на живо, така и за виртуалните посетители.

„Те могат да направят директно дарение, като подкрепят определен проект или нужда на фондацията. Могат да го направят чрез участие в благотворителна томбола, която е предпочитан метод на нашите донори и партньори. Третият механизъм, който е нов за нас, е т.нар. „тих търг“. Дарителите ще имат възможност да наддават за една от 11-те арт фотографии, дарени от български артисти“, каза още Ива Хаджийска.

Инициативата и дарителската платформа е вече отворена и всеки, който е съпричастен с каузата на фондацията, може да я подкрепи още сега. А кулминацията ще се състои на 29 септември от 19.30 часа.

Цоня СЪБЧЕВА


Източник: focus-news.net