София. Д-р Хасан Адемов, народен представител в 47 НС, ДПС,

...
София. Д-р Хасан Адемов, народен представител в 47 НС, ДПС,
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Кабинетът на Радев, начело с Петков, ДПС ще реши в понеделник подкрепя ли го

София. Д-р Хасан Адемов, депутат в 47 Народно събрание, Движение за права и свободи, в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти декември 2021 година, оповестиха от екипа на предаването.



Той съобщи позиции по следните тематики:
В каква кондиция е Движение за права и свободи?
„ Накъде отива Движение за права и свободи? “, попита водещата Илиана Беновска. Хасан Адемов отговори, че Движение за права и свободи няма никакви учредения за терзание от представянето си на последните избори, тъй като има по-голяма парламентарна група спрямо предходните две Народни събрания. Движението е в отлична кондиция, ПГ има специалисти във всички секторни политики. Той добави: „ Надяваме се нашата експертиза да подкрепи ръководещите, тъй като ние явно ще бъдем в съпротива в границите на 47-то Народно заседание. Ще следим всички дейности на ръководещите и там, където считаме, че има потребност от промяна, ще изразим нашата експертна позиция! “.

Съставът и структурата на проектокабинета.
„ Защо се носят клюки, че Движение за права и свободи сте леко задоволени от проектокабинета и дори имате ваши хора? “, попита Беновска. Хасан Адемов отговори, че право на ръководещата коалиция е да уточни състав и конструкция на Министерски съвет, а законните органи на Движение за права и свободи ще дадат своята оценка. Има обаче съществени учредения за терзание от структурата на Министерски съвет. Наблюдаваме концентрация и опит за централизиране на финансовите запаси под шапката на министерствата, ръководени от „ Продължаваме промяната “. Движение за права и свободи ще следи дали правилно се извършват уговорките на обособените министерства. Народният представител изясни, че структурата на Министерски съвет е приспособена към Плана за възобновяване и резистентност, т.е. финансовите потоци, които биха пристигнали в България, се насочват към централизираните структури.
Планът за възобновяване и резистентност.
Беновска продължи: „ Нека да напомним, че има проблеми с утвърждението на Плана за възобновяване и резистентност, който предложи този длъжностен кабинет в последния момент, последна страна бяхме. Служебното държавно управление е желало един месец пролонгация, Европа им дава два месеца, т.е. Вие сте прав, че разсрочването на отговора слага под въпрос до каква степен ще се разсрочи възможното финансиране и на трето място – това напълно ще осуети работата на този кабинет, който е структуриран върху финансирането по този проект! “. Хасан Адемов отговори: „ Разсрочването е деликатният отговор на Европейска комисия и деликатната забележка към това, което се показва. Знаете, какъв брой деликатни са европейците, когато става въпрос за забележки и корекции. Но е реалност, че служебният кабинет не съумя да се оправи с тази задача и до момента в който доста други европейски страни получават финансиране и поддръжка от този проект, България е доста евентуално и през 2022 да не получи поддръжка по линия на този проект! “.
Нарушението на Конституцията от страна на Кирил Петков и президента Радев.
Беновска продължи: „ Ще Ви подаря нашия нов подарък, подаряваме Конституцията на политиците, съпроводена с едно българско знаме. Призоваваме ги да съблюдават главния закон на страната, който Конституционен съд се произнесе, че бъдещият министър-председател Кирил Петков и „ любимецът “ на Движение за права и свободи Румен Радев, който питаше коя е родината на Мустафа Карадайъ, нарушиха. Какво ще кажете, това кабинет на Радев ли е? “. Хасан Адемов отговори: „ Бих се радвал, в случай че този алегоричен подарък, а и не толкоз алегоричен, той е извънредно съществено начинание на Вас и на Вашето предаване, в случай че Вие подарите този по този начин наименуван алегоричен подарък и на президента на Републиката, и на членовете на новото държавно управление, бих се радвал и по метода, по който предоставяте тази Конституция и на нас! “.
Водещата напомни, че е подарила Конституцията на президента Радев в изборната нощ, само че той е отказал да я вземе. Подарила е Конституцията и на Кирил Петков, който обаче я е взел. Събеседникът ѝ отвърна: „ Това, че сте им подарили Конституцията, е похвално от Ваша страна, тъй като те са хората, които нарушиха Конституцията и няма никакви разногласия по този въпрос. Самият факт на неприемането на Конституцията значи, че се основават условия тя още веднъж да бъде нарушена, макар че на този стадий нямаме учредения за такива подозрения, само че самият факт, че се отхвърля този алегоричен подарък, е индикативен за отношението на президента и на Кирил Петков към Конституцията на Република България! “.
„ Преди да Ви задам идващия въпрос дано забележим по какъв начин връчих Конституцията на президента Радев и на бъдещия министър ръководител Кирил Петков! “, продължи Беновска и пусна запис от двете събития. След това тя продължи: „ Ето ги двамата пазители на Конституцията, единият не я взе, другият я взе. Единият отиде да „ тропне хорце “, откакто не я взе – Радев, а другият отиде да подписва съдружно съглашение! “. Хасан Адемов съобщи: „ Да се надяваме, че това няма да им бъде мотив да не съблюдават Конституцията и оттук насетне Конституцията и законите на страната ще бъдат главният мотив, с който ще ръководят страната! “.
Може ли Кирил Петков да се оправи с рецесиите, в които се намира страната?
Беновска: „ Кирил Петков, какво е Вашето определение за него? “. Адемов: „ Кирил Петков е бъдещият министър-председател на България. Дано той се вмести във формулировката министър-председател. От досегашното му държание не излиза наяве, че той може да сплоти както ръководещото болшинство, по този начин и целия български народ. България е в няколко рецесии и е належащо водачество, само че в негово лице не можем да кажем, че намираме оня водач, който ще изведе България от обстановката, в която се намираме. Дано не съм прав, само че упованията ми са, че и този министър-председател няма да се оправи с актуалните рецесии! “.
Беновска пусна запис от изявление с Кирил Петков от 26.08.2021 година:

Илиана Беновска: За президента Радев можете ли да кажете - правилни ли са слуховете, че Ви гласи за лидер на негова партия?
Кирил Петков: О, не, това ме питаха и в индустриалната. Не, такава полемика не е имало. В момента това, което аз знам, е че президентът Радев се пробва трети мандат да се случи. Ако не се случи, идната му задача ще бъде да направи още веднъж служебно държавно управление.

Беновска попита: „ Вие вярвате ли му? “. Хасан Адемов отговори, че в проектокабинета влизат министри от служебния кабинет. Той продължи: „ Кирил Петков и Асен Василев също бяха в този длъжностен кабинет, назначени от Румен Радев, което накланя везните към мисълта, че Радев има присъединяване в учредяването, в „ акуширането “ да се изразя с медицински език, на този план. Няма никакви подозрения и може би най-искреното е президентът да признае, че това е негов план! Той не може да направи това поради околните си връзки с Българска социалистическа партия и тази негова позиция сред новия план и Българска социалистическа партия на процедура издава липса на стабилно държание! “.
Асен Василев.
Беновска продължи: „ Втората забавна фигура е Асен Василев, вицепремиер и министър на финансите, какво мислите за него? “. Адемов отговори: „ Асен Василев е индивидът, който би трябвало да държи за финансовата непоклатимост. До този стадий не сме видели никакви негови старания като се изключи обновения вид на бюджета, който беше в края на предишния парламент. Този обновен вид на бюджета за 2022 беше зависещ напълно на концепцията президентът Радев да завоюва президентските избори. Поведението на Василев по време на полемиките издаваше усилието му да се потвърди пред президента, че той е индивидът, който заслужава да бъде почетен с неговото внимание и да бъде част от новия план! “.
„ Нека Ви покажем едно качество на Асен Василев, което не е доста известно, само че той може би ще го развие, споделям го метафорично! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението ѝ с Асен Василев от 3 юли 2021 година:

Асен Василев: Пак в британска паралелка.

Илиана Беновска: Но нямате основани предварителни някакви връзки, другарски?

Асен Василев: Познаваме се, пяхме в учебния хор. Той беше доста огромен, 60 индивида, всеки десети възпитаник беше в хора.

Илиана Беновска: Ще позволите ли, в този момент споменахте, че сте пял в хора, можете ли нещо да запеете?

Асен Василев: В момента?

Илиана Беновска: Да, нещо простичко.

Асен Василев: „ Хубава си моя горо! “

Илиана Беновска: Поздравления!

Беновска продължи: „ Ето, имаме един министър на финансите – родолюбец и хубаво пее! “. Хасан Адемов отговори: „ Тази ария напълно несъзнателно ме асоциира със структурата на новия Министерски съвет. Агенцията по горите от МЗХГ минава към Министерски съвет. Може би по тази причина Асен Василев мощно пропява неговата обич към гората! “.
Ролята на Българска социалистическа партия в проектокабинета.
„ Хайде да се спрем на мястото на Българска социалистическа партия, без значение, че имат по-малко гласове от вас, те влязоха в обединението, тъй като „ Продължаваме промяната “ не ви желае вас и ГЕРБ. Корнелия Нинова – вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността? “, продължи Беновска. Хасан Адемов отговори: „ Българска социалистическа партия изиграха своята нежелана позиция от последните парламентарни избори и се постановиха като един от сътрудниците в идната ръководеща коалиция. Очевидно като по-малкия сътрудник. При състояние, че на последните избори Българска социалистическа партия демонстрираха най-слабия резултат, може да се върнем обратно, когато Българска социалистическа партия са имали 60 или 80 народни представители, само че са били съпротива, в този момент с последното им достижение от ноември те съумяха в преговорния развой да се наложат като нужния сътрудник. Това се случва, откакто ръководещите взеха решение да вкарат в деяние алените разграничителни линии, демаркационните линии. Аз съм уверен, че това ще им изиграе неприятна смешка, тъй като в идните дейности на ръководещото болшинство ще проличи какво е мястото на всяка от партиите! “. Той добави, че парламентарният развой ще способства за изостряне на несъгласията сред съдружните сътрудници и тогава ще разберем какъв брой здрава е тази коалиция.
Хасан Адемов съобщи, че Движение за права и свободи желае да има ръководещо болшинство, тъй като България има потребност от успокоение, непоклатимост, с цел да се излезе от рецесиите. Огорчени са обаче, че не се употребява капацитета на цялата българска нация, тъй като без този капацитет, а само и единствено с експертния потенциал на ръководещото болшинство, новото държавно управление ще има съществени проблеми.
„ Да прибавя и другите представители на Българска социалистическа партия в държавното управление – Иван Иванов, Христо Проданов и Георги Гьоков – доближени на Корнелия Нинова. И тримата нямат обучение и опит в областите! “, продължи Беновска. Хасан Адемов отговори, че Гьоков е сериозен специалист в своята сфера, само че му липсва административен опит. Фактът, че само е бил шеф на Регионалната работа по заетостта в Стара Загора, надали е в поддръжка на административните му знания. Ако не сформира добър екип ще му бъде доста мъчно, а в ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ няма съществени специалисти в секторната политика, за която ще дава отговор Гьоков.
Що се отнася до Иван Иванов, в досегашната си работа като депутат той се е изявявал в бранш „ вътрешна сигурност “. Той продължи: „ За първи път слушам, че има някакви пълномощия в областта на земеделието, само че по този начин или другояче отговорността е на „ Българска социалистическа партия за България “ и на ръководещите и откакто са решили той да бъде техен представител, това е тяхна отговорност. Да се надяваме, че експертният състав на МЗХГ ще бъде в положение да реши проблемите на българското земеделие! “.
Хасан Адемов съобщи, че няма никаква визия какви пълномощия в областта на туризма има Христо Проданов. Водещата се пошегува, че може би е ходил доста по екскурзии. Събеседникът ѝ продължи, че тук също отговорността е напълно за Българска социалистическа партия.
Бойко Рашков.
„ Не мога да не Ви попитам за „ любимеца “ на Движение за права и свободи Бойко Рашков, той остава министър на вътрешните работи? “, попита Беновска. Хасан Адемов отговори, че фиксацията на Бойко Рашков към Движение за права и свободи надали може да бъде образец за държание на министър на вътрешните работи. Той продължи: „ Това, което се случи по време на предизборната акция, с вероломните „ набези “, може би по-точно е да се каже нахлувания в домовете на нищо не подозиращи български жители е може би индикатор за обстоятелството, че Министерство на вътрешните работи се включи като един от главните подкрепящи на кандидатурата на президента Радев на последните президентски избори. Ние сме уверени, че по-голямата част от чиновниците на Министерство на вътрешните работи съзнателно извършват своите отговорности, само че те нямат пълномощия да преценят дали един медицински документ е нужен или годен за това да може да се гласоподава с преносима изборна секция. Те са карали хората по домовете, с цел да могат да преценяват дали това е техният автограф, или не. Дали има някаква заповед за влизане в домовете също не е ясно. Тази свръхактивност на министъра на вътрешните работи във връзка с акцията на деятелите на Движение за права и свободи, знаете, че имаше задържани деятели на Движение за права и свободи, които по смисъла на изборния кодекс вземат участие в организацията на изборите, това не е добър образец да демокрацията в България и положителното протичане на изборния развой. Аргументът „ ние се борим с изборните нарушавания и корупционни практики “ по никакъв метод не може да анулира правото на всички български жители да бъдат свободни, да не бъдат застрашени техните права и свободи. Ние от Движение за права и свободи сме извънредно чувствителни към спазването на демокрацията, на правата и свободите на българските жители. Опитите за възобновяване на милиционерщината няма по какъв начин да бъде признато от Движение за права и свободи! “.
Ще поддържа ли Движение за права и свободи проектокабинета?
„ Вие от Движение за права и свободи дадохте поръчка в коридорите, мисля Рамадан Аталай сподели, че е е допустимо да подкрепите кабинета на Политическа партия? “, попита Беновска. Хасан Адемов отговори: „ Не очаквайте нито от Рамадан, нито от мен отговор на този въпрос. Такива въпроси в сериозна партия като Движение за права и свободи се вземат от законните органи. Надявам се това да се случи още в понеделник сутринта. Тук има един доста забавен факт, „ Продължаваме промяната “ започнаха да събират подписи за изключително съвещание още преди президентът да е връчил мандата на ръководещата партия! Очевидно е, че топлата връзка сред президент и ръководещи дава своите положителни резултати и сътрудниците знаят, че ще бъде връчен този изследователски мандат. Вероятно знаят и в какъв брой часа, по тази причина авансово събират подписи за привикване на изключително съвещание на Народното събрание. Така че отговорът на Вашия въпрос дали ще подкрепим държавно управление или не ще бъде даден напълно скоро от законните органи на партията! “. Така приключи диалогът сред Хасан Адемов и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 11-ти декември 2021 година
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР