София. ЧЕЗ Разпределение България откри модерен технически учебен център в

...
София. ЧЕЗ Разпределение България откри модерен технически учебен център в
Коментари Харесай

ЧЕЗ Разпределение България откри модерен технически учебен център в София

София. ЧЕЗ Разпределение България откри съвременен механически образователен център в София, в който бъдещи и сегашни електротехници ще получават и усъвършенстват опит и на практика умения, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . На тържествената гала по откриването участваха всички висши мениджъри на компанията – районният управител на ЧЕЗ за България Карел Крал, изпълнителният шеф Петър Холаковски, основният действен шеф Виктор Станчев, както и представители на Министерството на енергетиката, просветителните институции и бизнеса.
„ Две са задачите на този образователен център. Първо, да развиваме и да усъвършенстваме уменията на нашите чиновници, които да имаме опция да образоваме по най-високите ни стандарти. Втората цел е обвързвана с просветителни институции, университети и техникуми, с цел да дадем опция на учениците и студентите да видят по какъв начин наподобява мрежата и да могат да придобият на практика познания преди да стартират да работят за някоя компания. Не е толкоз значимо за нас дали те ще бъдат назначени при нас, или другаде, тъй като сме уверени, че развиването на техническите познания в енергийния бранш е доста значимо за всяка страна, а освен за България. Енергийният бранш няма да изчезне, той се развива и отсега нататък ще се трансформира доста. Чрез този образователен център имаме опция да покажем на младежите накъде върви той. Ние даваме доста стипендии, имаме доста стажантски стратегии, дейни сме в дуалното образование,защото имаме вяра, че би трябвало бизнесът да бъде обвързван повече с образованието. Искаме да покажем на младежите, че има бъдеще в България “, сподели Карел Крал.
Изпълнителният шеф на ЧЕЗ Разпределение България Петър Холаковски благодари на всички, взели участие в построяването на центъра, и изясни, че в него е построен специфичен полигон, който съставлява тъкмо копие на мрежата на компанията и посредством него може да се види практическата страна на нейната работа. „ Полигонът симулира мрежата и има всичко, което е належащо за учене. В постройката пък може да се образова теоритичната част от нашата образователна стратегия. В този образователен център инвестирахме над 400 хиляди лв. и се надяваме, че ще реализираме най-важното нещо, към което се стремим – потребителско наслаждение “, сподели Петър Холаковски.
Главният действен шеф Виктор Станчев показа по-подробно другите елементи на образователния център. „ Той се състои от два съществени детайла – полигонът със оборудванията, които покриват над 90% тези, които са в употреба, и Центърът за приемане на теоритични познания. Покриват се всички процеси в поддържането на мрежата, в измерването на електрическата сила, както и процесите по диспечинг, по изследване и по реализация на вложенията. Този център е една сбъдната фантазия “, сподели Виктор Станчев.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР