София. Бюджет 2022 е бюджет на растежа. Това каза след

...
София. Бюджет 2022 е бюджет на растежа. Това каза след
Коментари Харесай

Премиерът Кирил Петков: Бюджет 2022 е бюджет на растежа

София. Бюджет 2022 е бюджет на растежа. Това сподели след съвещанието на Министерския съвет министър председателят Кирил Петков, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Това е бюджетът на растежа. Това значи,че вложенията от държавния бранш ще бъдат 5.8% от Брутният вътрешен продукт. Дефицитът без Коронавирус ограниченията ще бъде единствено 2.5%, а с тях – 4.1%. Какво значи това? Това значи, че дефицитът напълно финансира вложенията. Ако махнете вложенията, този бюджет би бил в остатък от 1.7%. С други думи – тази година ще влагаме доста изрично, вдигайки % на вложенията спрямо миналогодишния % – от 2.9% на 5.8%. Това е невиждано - 8.2 милиарда в финансови вложения “, съобщи министър председателят.

Освен това, по думите му, ще се влага и в човешки капитал. „ За пръв път ще имаме безвъзмездни детски градини и ясли от април, ще имаме 70 милиона за построяването на нови детски градини, ще влагаме възнагражденията на учителите да бъдат 125% от междинната работна заплата. Ще влагаме в обществена политика - няма да има пенсионер под линията на беднотия, всички ограничения за подкрепяне на бизнеса - като 60/40, са оставени най-малко за идващите 6 месец, както и ограниченията против високите цени на тока. Имаме един бюджет, с който изцяло се фокусираме върху финансовите вложения и върху човешкия капитал, тъй че никой да не остане под линията на беднотия. Вярвам, че този бюджет демонстрира съдружните сътрудници в действителни числа и в действителни измерения “, съобщи Кирил Петков.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР