София. Булгартрансгаз“ ЕАД обявява три открити процедури по реда на

...
София. Булгартрансгаз“ ЕАД обявява три открити процедури по реда на
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз“ ЕАД стартира обществени поръчки за проектиране, доставка на материали и оборудване, изграждане и въвеждане в експлоатация на съоръжения за разширението на ПГХ „Чирен

София. „ Булгартрансгаз “ ЕАД афишира три открити процедури по реда на Закона за публичните поръчки по отношение на разширението на подземното газово вместилище „ Чирен “. Проектът е от стратегическо значение за възстановяване на енергийната сигурност и повишение на конкуренцията и ликвидността на пазара на природен газ в България и в района.
От 2013 година насам разширението на ПГХ „ Чирен “ е със статут „ план от общ интерес “ и е част от всички описи на планове от общ интерес за Европейския съюз, изготвяни според Регламент (ЕС) № 347/2013 година Проектът има статут на предпочитан и в границите на Инициативата " Три морета ".
Разширението на газовото вместилище в Чирен е включено в Енергийната тактика на Република България и дружно с плановете за модернизацията на инфраструктурата на „ Булгартрансгаз “ ЕАД, терминалът за полутечен газ край Александруполис и интерконекторите със Сърбия и Гърция е неразделна част от развиването на инфраструктурата у нас.
В първата социална поръчка за „ Доставка на нужните материали и съоръжение, създаване и въвеждане в употреба на обект: „ Разширение на потенциала на „ ПГХ Чирен “ - надземна част “ са включени дейностите по създаване и въвеждане в употреба на нови надземни уреди - компресорна станция с прилежащите софтуерни уреди за застраховане надеждна и непрекъсната работа в режим нагнетяване и рандеман на газ, както и нова газоизмервателна станция. По този метод ще се сътвори техническа опция за поетапно уголемение на подземно газово вместилище „ Чирен “, ще се обезпечи нужното ново високонадеждно компресорно съоръжение, предоставящо опция за постигане на заложените в софтуерния план параметри. Новите уреди ще обезпечат и нужното ново високонадеждно съоръжение за рехабилитацията на съществуващи обекти от газопреносната мрежа и построяването на нови такива. Ще се увеличи експлоатационната сигурност и увеличение капацитетните благоприятни условия на ПГХ „ Чирен “.
Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 300 000 000.00 (триста милиона) лв. без Данък добавена стойност.
Икономически най-изгодната оферта ще се дефинира въз основа на определения аршин за възлагане „ оптимално съответствие качество/цена “, според индикатори, свързани с работата на газотурбинните мотори, плануванаъа от участниците организация за осъществяване на дейностите от предмета на поръчката и ценови параметри.
Финансирането на дейностите от обсега на поръчката ще се извърши със заемни средства и с безплатна финансова помощ по подписано грантово съглашение по стратегия Механизъм за свързване на Европа.
Документацията за присъединяване е оповестена в ЦАИС ЕОП на адрес https://app.eop.bg/today/219528
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР