София. БСП претърпя тежка загуба. Целите, които си поставихме -

...
София. БСП претърпя тежка загуба. Целите, които си поставихме -
Коментари Харесай

Атанас Зафиров: Голямата цел на БСП - отстраняването на ГЕРБ от властта, е напът да се сбъдне

София. Българска социалистическа партия претърпя тежка загуба. Целите, които си поставихме - да бъдем първа политическа мощ, не са изпълнени и отчитаме този факт. Наясно сме и с нашите недостатъци, и с събитията, с помощта на които се стигна дотук. Това съобщи пред Българска национална телевизия зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров, оповестиха от пресцентъра на партията .

Зафиров уточни, че оставката на Изпълнителното бюро на партията е честен акт, тъй като това са били хората, които са ръководели тази акция и които са отговаряли за съответните райони, като разясни, че Корнелия Нинова също поема отговорност. " С този си акт желаеме да свалим натиска върху ръководителя на партията, който е безпочвен в огромната си част, защото единствено преди няколко месеца Българска социалистическа партия имаше директен избор в партията и Корнелия Нинова завоюва лидерския пост по един доста безапелационен метод ", акцентира Атанас Зафиров, като означи, че в този момент би било извънредно безогледно и безконтролно, в случай че Българска социалистическа партия се обезглави и хвърли в лидерска рецесия тъкмо във времето, когато и пред България, и пред партията стоят доста значими въпроси за решение.

" Голямата политическа цел, която си бяхме сложили - отстраняването на ГЕРБ от властта е напът да се сбъдне. България потегли по един нов път. Българска социалистическа партия извърши обещанието си - тя няма да взе участие в кабинет на ГЕРБ под никаква форма ", посочи заместник-председателят на социалистите.

Зафиров изрази вяра, че всички партии на смяната ще работят дружно, с цел да се смени модела " ГЕРБ ". Той означи, че Българска социалистическа партия е свършила главната работа по разобличаването на модела " ГЕРБ " пред българското общество, а други партии са се възползвали от този отпаднал ГЕРБ.

Атанас Зафиров напомни, че част от хората, които в този момент са най-гласовити в настояванията за оставка преди седем години донесоха неуспех на Българска социалистическа партия и тогава никой от тях не си е подал оставката, даже Изпълнителното бюро. Той изясни, че в самата партия няма изключително напрежение, за разлика от забележимата част - в студиа и по уеб сайтове.

" Единението на партията е пътят, по който Българска социалистическа партия да излезе по-силна ", съобщи Зафиров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР