София. Броят на децата, пострадали при катастрофи не е никак

...
София. Броят на децата, пострадали при катастрофи не е никак
Коментари Харесай

Комисар Бойко Рановски: Броят на децата, пострадали при катастрофи не е никак малък през последните години и всички трябва да се замислим

София. Броят на децата, потърпевши при произшествия не е по никакъв начин дребен през последните години и всички би трябвало да се замислим. Това разяснява пред публицисти началникът на „ Пътна полиция ” комисар Бойко Рановски, който взе присъединяване в откриването на образователната година в 119-о СУ „ Акад. Михаил Арнаудов “, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Този ден е празник за учениците, родителите. Нашето наличие тук е, с цел да покажем още един път, че сигурността и сигурността на децата в учебно заведение и на пътя е един от целите ни. Всички дружно можем да реализираме по-голяма сигурност за нашите деца. На този ден родителите би трябвало да се замислят над държанието си и дали влагат задоволително старания за опазване живота и здравето на своите деца. Чрез учителите, започвайки от най-малките желаеме да ограмотим децата, да им покажем по какъв начин да се движат безвредно по улиците и да бъдат предпазени, когато изоставен учебния двор “, разяснява комисар Рановски. По думите му всяка година обичайно с разкриване на образователната година започва акция на полицията - Национална акция „ Децата потеглят на учебно заведение - да ги пазим на пътя ”. „ На този ден сме се събрали с известни артисти и актьори, с които да покажем, че единствено обединяване на може да докара до едно по-добро и несъмнено състояние на пътя и децата да бъдат по-защитени. На този ден за жертви деца не е хубаво да приказваме, само че през последните години броят на децата, потърпевши при произшествия не е по никакъв начин дребен и всички ние би трябвало да се замислим. На този ден в регионите на всички образователни заведения има полицейско наличие и сътрудници, които където се постанова ще контролират придвижването. Има сътрудници, които обезпечават сигурността при скупчване на доста хора “, добави той.
Комисар Рановски акцентира, че на всички места има нужното полицейско наличие и е основана нужната организация. „ На 21 септември е Европейски ден без починали на пътя. Мотото на акцията е: „ Спаси животи - нула жертви на пътя ”. Нека всички с държанието си на пътя да допринесат на територията на България да няма жертви. От страна на полицията от през днешния ден до 21 септември всеки ден ще има мероприятия и нужната информация за медиите, жителите. Нека всички да съблюдаваме разпоредбите, с цел да допринесем към общата европейска идея – нула жертви на пътя “, сподели още комисар Бойко Рановски.
Люба АЛЕКСИЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР