София. Благодарение на Инициативния комитет и всички други институции, отбелязваме

...
София. Благодарение на Инициативния комитет и всички други институции, отбелязваме
Коментари Харесай

Кметът на София Йорданка Фандъкова: Успяхме да възстановим напълно и да върнем блясъка на бюст-паметника на великия композитор Панчо Владигеров

София. Благодарение на Инициативния комитет и всички други институции, означаваме 120-годишнината от рождението на Панчо Владигеров, успяхме да възстановим изцяло и да върнем блясъка на бюст-паметника на великия композитор. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова по време на формалното разкриване на възобновения бюст-паметник на Панчо Владигеров, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Когато са изграждали „ Борисовата градина “ са били извънредно далновидни и са построили тази „ Алея на бележитите българи “, която за жалост, в първите бурни години на прехода, беше оставена да се унищожава. Знаем, какъв брой доста бюстове бяха откраднати. Те бяха обречени на забвение, за това още когато станах заместник-кмет по просвета на София, сътворих една самодейност за възобновяване последователно на всички монументи на културата в столицата и най-много, като първа задача паметниците и „ Алеята на бележитите българи “, съобщи Йорданка Фандъкова. Тя акцентира, че това е изисквало доста старания и доста партньорства. „ Хубаво е, че в тези старания, аз получих поддръжката на доста институции, цивилен организации и инициативни комитети “, уточни кметът на София.
По думите й дружно с възобновяване на „ Борисовата градина “ има и нови алеи и поддържани пространства. „ Тук, в действителност, доста софиянци и посетители на столицата минават. Това е значимо, тъй като посредством запазването и предаването на паметта, ние построяваме и резервираме духовните основи на града ни и на нацията. Особено за младежите, няма по какъв начин да не трепне пламъчето на патриотизма и вдъхновението, когато видят тези монументи “, добави още тя.

Ирина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР