София. Българският олимпийски комитет проведе работна среща с ръководители, представители

...
София. Българският олимпийски комитет проведе работна среща с ръководители, представители
Коментари Харесай

Работна среща на БОК с представителите на зимните олимпийски федерации преди Пекин 2022

София. Българският олимпийски комитет организира работна среща с ръководители, представители и треньори на спортните федерации по ски, биатлон, шейни и кънки, които квалифицираха или чакат квалифициране на спортисти за присъединяване в зимните олимпийските игри Пекин 2022.

Заседанието бе намерено от ръководителя на БОК Стефка Костадинова, която поздрави федерациите за извоюваните досега квоти, както и изрази убеденост, че в идните квалификации България ще има още.

Генералния секретар на БОК Белчо Горанов, срещна присъстващите с хода на подготовката досега и в оставащите 58 дни до откриването на най-големия състезателен конгрес за зимните спортове, плануван да се състои от 4 до 20 февруари 2022 година Той увери участващите, че страната хазаин е изцяло подготвена с построяването на спортните уреди и олимпийски обекти и че трите олимпийски села, към този момент чакат своите жители.

Разисквани бяха и редица организационни въпроси, отговори на които бяха дадени от шефа на нашата задача в олимпийската столица Камелия Игнатова и членовете на екипа на БОК за игрите Лилия Пандурова и Християн Янков.

Обсъждани бяха антидопинговата стратегия и правила за игрите с присъединяване на шефа на Националния антидопингов център доктор Виолета Заркова. Д-р Стефан Стругаров, основен доктор на българската делегация даде информация за другите аспекти на здравното обслужване по време на игрите. Интерес провокира информацията на Елица Попова, отговаряща от страна на БОК за дейностите и ограниченията, свързани с Ковид-19, като акцентът бе подложен върху противоепидемичните ограничения, които би трябвало да се съблюдават прецизно от всички участници.

Председателят на БОК Стефка Костадинова пожела здраве и триумф на всички спортисти, на техните треньори и екипи, и ги увери в цялостната подготвеност за подпомагане от страна на екипа на БОК.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР