София. Българският лекарски съюз (БЛС) е готов да излъчи свои

...
София. Българският лекарски съюз (БЛС) е готов да излъчи свои
Коментари Харесай

Българският лекарски съюз е готов да излъчи свои представители в работната група, сформирана от премиера Кирил Петков

София. Българският лекарски съюз (БЛС) е подготвен да излъчи свои представители в работната група, образувана от премиера Кирил Петков. Това излиза наяве от позиция на Управителния съвет на БЛС.

Агенция " Фокус " разгласява целия текст на декларацията без редакторска интервенция:

Български лекарски съюз с неразбиране следи събитията от последните дни, полемиката, която се води " за " и " срещу " зелените документи и дебатите за това какви би трябвало да бъдат въведените ограничения за преодоляване на епидемията от Covid-19 у нас.

За следващ път, на фона на засилващия се напън върху здравната система, на фона на близо 33 000 изгубени човешки животи, измежду които и тези на над 170 сътрудници - медици, ставаме очевидци на това по какъв начин науката и обстоятелствата бяха оставени на назад във времето.

За следващ път, ставаме очевидци на това по какъв начин, давайки се публичност на избрани персони, чийто тези се основават на псевдонаучни причини, се насажда подстрекателство, че измежду медиците има разнопосочни отзиви. Внушение, което не дава отговор на истината.
Крайно време е тайните теории да бъдат оставени настрани! Работа, само че и обвързване на медиците е да показват безпристрастна и научно потвърдена информация.

Затова, ние от Български лекарски съюз изрично и за следващ път заявяваме:

Ваксината е единственият прочут към този момент метод да се защитим от подлата болест. Ние, лекарите, към този момент дадохме образец и над 75 % от нас се имунизираха, дружно с преболедувалите сътрудници, предпазените медици сме към 90 на 100.

Зеленият документ не би трябвало да бъде отменян, изключително по време на разгара на петата вълна. Нещо повече - у нас той беше въведен със забавяне.

Не на последно място: БЛС декларира своята подготвеност да излъчи свои представители, притежаващи нужната експертиза и знания, в работната група, която ще бъде образувана от министър-председателя Кирил Петков за разискването на ограниченията в Националния действен проект за справяне с пандемията от COVID-19.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР