София. България все повече налага имиджа си на страна, която

...
София. България все повече налага имиджа си на страна, която
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова пред президента и главен изпълнителен директор на групата Мариот: България все повече налага имиджа си на страна с качествен туризъм

София. България от ден на ден постанова имиджа си на страна, която предлага първокачествен туризъм. Неслучайно 4- и и изключително 5-звездните хотели се запълват първи и сега за лято 2018 година висококатегорийните хотели са съвсем напълно заети. Това разяснява министърът на туризма Николина Ангелкова по време на среща с президента и основен изпълнителен шеф на групата на Мариот Арне Соренсон, оповестиха от пресцентъра на Министерство на туризма . Срещата бе в границите на форума на върха на Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC) в аржентинската столица Буенос Айрес. Министърът акцентира, че 72% от задграничните туристи избират 4 или 5 звездни хотели и добави, че това предизвика капиталов интерес към страната ни.
Министър Ангелкова посочи, че приоритет на министерство е насърчаването на вътрешния туризъм, като за тази цел се надграждат опциите за балнео- и СПА туризъм. Министерството на туризма създаде 7 балнео- и СПА дестинации, които обгръщат цялата страната. Министърът посочи, че с тази самодейност чакаме да се разширят крилата на сезона. Страната ни е на второ място в Европа по минерални извори, като у нас те са повече от 600, акцентира министър Ангелкова. Тя означи, че Министерството на туризма продължава да работи интензивно за понижаване на административната тежест в бранша.
За мен е доста значимо, че най-гoлямaтa xoтeлcĸa вepигa в cвeтa - Маrrіоtt Іntеrnаtіоnаl, ĸoято стартира да строи oбeĸт y нac в Coфия, плaниpa дa paбoти и пo още пpoeĸти в страната, уточни министърът. А господин Арне Соренсон съобщи, че хотелските вериги Мариот виждат огромен капацитет в развиването си на територията на България.
По време на срещата бяха разисквани и опциите за вложения във водещи зимни курорти.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР