София. България предстои да приеме своята Национална програма за превенция

...
София. България предстои да приеме своята Национална програма за превенция
Коментари Харесай

Предстои да се приеме Национална програма за превенция и намаляване на загубите на храни с хоризонт до 2026 г.

София. България следва да одобри своята Национална стратегия за предварителна защита и понижаване на загубите на храни с небосвод 2021 - 2026 година, която има за цел да инициира дълготрайна политика, обвързвана с проблемите за разхищението им. Това разгласи заместник-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев в онлайн присъединяване си в международен конгрес, оповестиха от пресцентъра на Министерството на земеделието, храните и горите .

Събитието на тематика „ Намаляване на загубата и разхищението на храни ” се организира в интервала 9-11 септември 2021 година, в гр. Дзинан, Китайска национална република, в разбъркан формат (онлайн и присъствено). В него вземат участие представители на държавни и неправителствени организации от целия свят, в това число еврокомисарите по земеделие, опазване на здравето и сигурност на храните, стопанска система на селските региони и земеделие, генералният шеф на Организация на обединените нации по издръжка и земеделие и други.

В изявлението си заместник-министър Събев означи, че казусът за попречване и понижаване на загубата и разхищението на храна е значима част от политиката на всички страни. „ Тези проблеми има негативно влияние върху продоволствената сигурност и евентуално способства за недохранването “, акцентира заместник-министърът и уточни, че обилни загуби от нея се генерират в международен мащаб. Той акцентира нуждата от използването на интегриран метод при създаването на политики, като се подхващат дейности на всички равнища - световно, районно, национално и локално.

В умозаключение, Георги Събев изрази своето разбиране, че тази конференция ще насърчи потребен продан на отзиви и положителни практики за намиране решения по тематиката.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР