София. България предаде ротационното председателство на Стратегията на ЕС за

...
София. България предаде ротационното председателство на Стратегията на ЕС за
Коментари Харесай

На официална церемония България предаде на Румъния ротационното председателство на Стратегията на ЕС за Дунавския регион

София. България съобщи ротационното председателство на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район на Румъния. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на районното развиване и благоустройството . Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова, народен координатор на Стратегията, съобщи признака на председателството - корабният тук, на Виктор Негреску, министър по европейските въпроси на Румъния. С формалната гала приключи и Седмият годишен конгрес на Стратегията на Европейски Съюз за Дунавския район, както и Българското председателство на Стратегията „ С над 900 делегати от цяла Европа в продължение на два дни имахме опцията да отчетем забележителния прогрес на Дунавската тактика, достиженията и бъдещото ѝ развиване в подтекста на идващия програмен интервал на Европейски Съюз след 2020 година, с цел да създадем още по-близки крайбрежията на река Дунав “, съобщи зам.-министър Николова.
Тя акцентира нуждата от усилване на политическите задължения на страните към осъществяването на Стратегията. Ключово е страните да се обединят към общи стратегически планове със значение за района, които имат обезпечено финансиране предвид на реализиране на по-осезаеми резултати. „ Туризмът и културното завещание са значими тематики, които ни сплотяват и вършат нашите старания забележими “, разяснява Николова. Тя акцентира, че Стратегията има потребност от ежедневна работа и от дейното присъединяване на страните, с цел да намерят решения на проблемите и да употребяват по-добре капацитета, който имат. Зам.-министър Деница Николова изрече своята изключителна признателност на всички институции, подпомагали Българското председателството на Стратегията - Европейската комисия, Триото Унгария и Румъния, националните координатори и координаторите на предпочитаните области за цялата поддръжка и чудесно съдействие през миналата година.
През двата дни на форума, който се организира в НДК, участваха над 900 души от над 30 страни в Европа. Вицепремиери, министри, заместник-министри, депутати, посланици и представители на редица европейски институции бяха измежду формалните посетители на събитието.
Освен тематиките за развиване на туризма и запазване на културното завещание и тяхната добавена стойност за реализиране на стопански напредък и претовареност, бяха дискутирани и тематиките, свързани с цифровизация в туризма, подготовка на фрагментите, съгласуваност, сигурност на обществените места, опциите за поддръжка на Стратегията от стратегия " Дунав " и бъдещето на макрорегионалните тактики.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР