София. България попада в прегръдката на популизма, чрез президента и

...
София. България попада в прегръдката на популизма, чрез президента и
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: България попада в прегръдката на популизма, чрез настоящия президент и подкрепящите го политически партии

София. България попада в прегръдката на популизма, посредством президента и подкрепящите го политически партии. Това сподели Росен Плевнелиев за обзора на деня „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ във връзка идния балотаж на изборите тази неделя. Според Плевнелиев актуалният президент в никакъв случай не е имал външно политически упоритости, единственото значимо за Радев е битката за безспорната власт в страната, посочи Плевнелиев.

" По отношение на президента Радев дано да е ясно: той в никакъв случай не е имал външнополитически упоритости. Нито е имал ясни цели, нито е имал мощни послания. Президентът Радев има допустимо най-малкият брой визити в чужбина от всички други държавни глави на България. Така че ние имаме един президент популист, който единственото, което го интересува е битката за власт в България и вътрешнополитическите аспекти. И точно по тази причина, с цел да вземе гласовете на русофилите в България, той нарушава върховенството на закона, взривява външни министерства на Украйна, на Турция и на практика Европейската комисия. Но още веднъж споделям – той в никакъв случай не е имал външнополитически упоритости. Нито може,нито знае, нито се интересува. Той търси безспорната власт в България и този скандал, който създаде, е част от пътя му, още веднъж споделям, противозаконен път, по който той се движи към безспорната власт ", изясни Плевнелиев.

За Росен Плевнелиев профилът на президента в демократичните страни е мъдри, доброжелателни и благородни хора - „ цялостната диаметралност на генерали с високо вдигнат пестник “.

" Каквото и да е името на идващия президент, той би трябвало да стартира да лекува разделянето в обществото, основано от Румен Радев. Той в действителност би трябвало да бъде президентът на всички българи ", приключи Плевнелиев.

Цоня Събчева
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР