София. България е готова да посрещне своите гости от Русия

...
София. България е готова да посрещне своите гости от Русия
Коментари Харесай

Вицепремиерът Марияна Николова пред руския посланик: България е готова да посрещне своите гости от Русия като една сигурна туристическа дестинация

София. България е подготвена да посрещне своите посетители от Русия като една сигурна туристическа дестинация. Вярвам, че границата сред нашите страни ще се отвори скоро и съветските туристи ще посетят страната ни още през сегашния летен туристически сезон. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на среща с изключителния и пълномощен дипломат на Руската федерация у нас Н. Пр. Елеонора Митрофанова, оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма .

Министър Николова изясни, че Министерството на туризма е в непрекъснат контакт с Министерството на външните работи и Министерството на здравеопазването и се изследват опциите границата сред двете страни да бъде отворена за пътувания. " Надявам се, че откакто това се случи, полетите до България за 2021 година още веднъж ще влязат в проектите на съветските авиопревозвачи ", разясни тя.

Вицепремиерът увери посланика, че Министерството на туризма ще продължи да работи в посока България да се осъществя все по-успешно като целогодишна туристическа дестинация на съветския пазар. В естествени условия годишно страната ни приема над 450 000 съветски жители.

По думите ѝ в изискванията на продължаващата пандемия от COVID-19 е от основно значение да се продължи съдействието сред двете страни. Министър Николова добави, че взаимно с локалните здравни управляващи се ползват всички нужни ограничения в българските курорти и туристически дестинации за безвредното протичане на туристическите сезони в страната.

От своя страна Н. Пр. Елеонора Митрофанова изрази задоволството си от извършената среща. " Много се веселя, че имам опция да работя в България - народ, който ни е доста непосредствен ", съобщи тя и добави, че за съветските туристи ще бъде огромна наслада фактът, че летният сезон у нас ще бъде открит от 1 май. По думите ѝ от извънредно значение е съветските туристи да имат точна и цялостна информация по какъв начин ще се реализира туристическата активност в България и при какви ограничения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР