София. Апелирам студентите, които са решили и желаят да се

...
София. Апелирам студентите, които са решили и желаят да се
Коментари Харесай

Зам.-министър Тома Томов: За да бъдат премахнати противоепидемичните мерки, така както се случва в много държави в Западна Европа, е необходимо да постигнем високо ваксинално покритие

София. Апелирам студентите, които са решили и желаят да се имунизират, да го създадат. Мобилни имунизационни пунктове ще бъдат ситуирани и в други университети, при предпочитание от страна на учащите се във висшите учебни заведения. Това уточни зам.-министърът на опазването на здравето доктор Тома Томов по време на откриването на мобилен имунизационен пункт в двора на Университета за национално и международно стопанство, оповестиха от пресцентъра на Министерството .

„ За да бъдат отстранени противоепидемичните ограничения, по този начин както се случва в доста страни в Западна Европа, е належащо да реализираме високо ваксинално покритие ”, акцентира той. Зам.-министър Томов добави, че образованието в присъствена среда е обвързвано точно със спазването на противоепидемичните ограничения от страна на обществото.

„ Отчитаме интерес от страна на студентите към имунизацията. Над 30%, това сочат данните на Националното посланичество на студентските препоръки, желаят да се имунизират. Ако желаеме присъствена среда, студентите би трябвало да бъдат виновни и да съблюдават ограниченията. Ние от НПСС предлагаме на студентите да се имунизират “, съобщи ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев. Д-р Тома Томов участва на откриването на новата академична 2021-2022 година в УНСС.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР