София. Александър Сиди, съпредседател на ПП ВМРО, в Беновска пита“

...
София. Александър Сиди, съпредседател на ПП ВМРО, в Беновска пита“
Коментари Харесай

БЕНОВСКА ПИТА: Александър Сиди: Петков показа „топки“ на Шипка, но управлява пагубно. Янев го махнаха от „Козяк“

София. Александър Сиди, съпредседател на Политическа партия Вътрешна македонска революционна организация, в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 5-ти март 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:



Подаръкът.
„ Радвам се да Ви видя, откогато не сте в Народното събрание не сте толкоз дейни в медиите, само че Вътрешна македонска революционна организация сте дейни по повод реакцията на събитията! И не на последно място да Ви благопожелавам поста на съпредседател на Вътрешна македонска революционна организация. В този ред на мисли да Ви подаря и нашия нов подарък, подаряваме тениски Harvard, това е нашият нов подарък, тъй като сме на вълна Харвард. Надявам се, че ще намерите проницателен мотив да я употребявате! “, обърна се при започване на диалога водещата към госта си Александър Сиди. Той сподели, че се надява тази вълна скоро да свърши. „ Да имаме най-малко тогава тениски Вътрешна македонска революционна организация! “, добави водещата. Гостът ѝ сподели: „ Не, да имаме тениски България, тъй като някои хора са приключили Харвард, само че не са прочели нито ред българска история! “.
Войната в Украйна и българската позиция.
Александър Сиди съобщи, че е любопитно, че си приказваме за история навръх 5-ти март. На днешната дата преди 82 години стартира Катинското кръвопролитие, когато съветските войски избиват над 22 000 поляци. Също по този начин на 5-ти март 1953 година е умрял Сталин. Водещата означи, че гостът ѝ е същинска енциклопедия. Той отговори, че чете международна история, само че през прочита на България.
„ Да Ви върна тогава към друга част от историята, персонално аз чаках Кирил Петков да произнесе различен тип тирада, преди да продължим да забележим каква тирада произнесе той на връх Шипка и да си разбираем за какво го замеряха със снежни топки! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението на Кирил Петков на връх Шипка на 3-ти март:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Кирил Петков: Скъпи сънародници, през 1878 година на 3-ти март е било също толкоз студено, колкото през днешния ден, само че еуфорията в сърцата на българите е била също толкоз мощна! Защо са се били нашите предшественици? Защо са си дали живота опълченците на Шипка? Защо са дали живота си съветски войни, украински войни, финландски войни? За да бъдем свободни, с цел да бъдем самостоятелни, да имаме България единена! Стига сме се делили на разнообразни групи! Време е България да каже – България е единна, всички сме българи и всички почитаме националния празник на България! Всеки, който желае да направи разделяне през днешния ден на националния празник не работи за ползите на нашата страна! Време е да кажем, че България е над всичко! Честит празник, българи!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Лично аз чаках да произнесе тирада сходно на Чърчил, когато той оглавява Англия по време на Втората международна война, оглавява и света по време на тази рецесия. Тогава Чърчил споделя – давам обещание ви кръв, пот и сълзи! “. Александър Сиди отговори: „ Нелепо е да съпоставяме обичания ни министър председател, „ да се свети името му “, с Чърчил. Просто е толкоз надалеч от всякаква световност, че нямам думи! Аз видях поста на един от неговите вицепремиери – тези хора най-малко да прочетат къде отиват. На Шипка боевете са през месец август, не е било толкоз студено, както на 3-ти март. Между другото огромна част от опълченците умират за чаша вода, просто не е имало вода там. Затова споделям, че не е зле да прочетем малко българска или международна история, тъй като това, което се случва през днешния ден, не е нищо повече от добре забравено остаряло. За страдание Европа няма политици след Чърчил и Втората международна война. Европа през последните 20-30 години се занимава с това какви газове отделят кравите, занимава се с неуместната „ зелена договорка “, с джендър идеологията. Докато на изток другата огромна мощ, с изключение на Съединени американски щати, се занимава с това да отглежда бойци! И там е огромната разлика. Виждаме нелепа реакция на Европа! Европа е единствената, която ще страда от тази война, с изключение на хората на място несъмнено! “.
„ Искам да Ви предложа една политическа задача – кой хаштаг бихте избрали - #Я Путин, i amn’t Baiden! Ответьте. Answer или I am Baiden, я не Путин! Answer, Ответьте? “, попита Беновска. Сиди отговори, че не би употребявал нито един от двата. Той продължи: „ Най-важното е да използваме # Аз съм българин и нищо повече! Защото нас ползите на Съединени американски щати не ни вълнуват, още по-малко ползите на Русия. Нас ни интересуват ползите на България в мощна и обединена Европа. За страдание не виждам български, а и европейски политик, който да работи интензивно в тази посока. Защото това, което се случва на няколкостотин километра от нас в Украйна е една ужасяваща война и то стартирана по един безразсъден метод отразява нещо, което се случва там в последните 8 години. Опитахме се в 44-то Народно заседание да създадем карта българин, да дадем опция на бесарабските българи да работят тук без да имат право да пътуват в Европа, тъй като това е най-големият смут на Европа, че ще дадем опция на някакви хора да пътуват там. Но това са половин милион хора с български етнически генезис, които не престават да стоят там, тъй като нашето държавно управление няма никаква съответна политика. Дори нашите сътрудници в 44-то Народно заседание не се съгласиха да одобряват закона за карта българин! Трябва да се опитаме да решим въпроса с тази война през призмата на българското етническо малцинство в Украйна и през призмата на българските национални ползи. Не ни вълнува Путин, не ни вълнува Байдън! Трябва да ни вълнува само и единствено добруването на българската нация! “.
Смяната на военния министър Стефан Янев и поръчката му за нов политически план.
„ Правилно ли Кирил Петков уволни ген. Стефан Янев, първо длъжностен министър-председател, по-късно министър на защитата? “, попита Беновска. Сиди отговори, че е чул разнообразни версии, само че допуска, че не е поради имитация във фейсбук, тъй като това звучи прекомерно несериозно.
„ Нека да чуем репликата му във фейсбук през нощта, с която като че ли взриви държавното управление! “, продължи Беновска и пусна в ефир поста на Стефан Янев във фейсбук:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Стефан Янев: Твърденията, че съм проводник на нечии външни ползи са безспорна неистина. Отправна точка за всяко мое решение и деяние е бил единствено и само българският народен интерес. Задачата е да бъде освободен постът на министъра на защитата за някой, който е по-, да го кажем по този начин, по-отзивчив при прокарването на съответни външни ползи при определянето на българския политически дневен ред, в това число във връзка с военната сфера и решенията, които се взимат там. Изстрадалата ни Родина не заслужава да бъде жертвана в игрите на огромните. И тук дори не е от голяма важност дали повода е, че дилетанти се вършат на политици или се пробват да капитализират посредством политиката. Българските жители заслужават да бъдат представлявани съответно в държавната власт. Авантюристичният и неузрял метод е извънредно рисков, изключително предвид на военния спор в Украйна, неговите измерения и евентуални последици.

България няма потребност да показва проруска, проамериканска или проевропейска позиция. България би трябвало и съгласно мен е длъжна да показва позиция в отбрана на националните си ползи.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Това написа Янев във фейсбук и това като че ли беше повода да бъде махнат от поста! “. Сиди още веднъж съобщи, че реакцията на премиера явно е за неща, които се случват под повърхността и повода не е пост във фейсбук. Той продължи, че се надява да няма напън върху България във вземането на решения, само че надълбоко се съмнява и съгласно него има напън от едно несъмнено посолство.
„ Кое посолство, съветското ли? “, попита Беновска. Сиди отговори: „ Категорично не е съветското посолство! Намира се на улица „ Козяк “, американското посолство. Виждаме, че американската дипломация е извънредно дейна, а не един път сме казвали, че беше изработен опит в България да бъде конфигуриран режим, който да обслужва ползите на Америка и ръководещите Америка, с цел да могат да си подсигуряват тила в тази война, която предстоеше в Украйна. Извинявайте, само че министър председателят е научил една имитация по какъв начин Европа би трябвало да приказва с един глас и я разправя на всички места. Аз съм склонен, че Европа би трябвало да приказва с един глас, само че не виждам кой приказва с този глас, тъй като всяка страна в Европа има своите национални ползи и би трябвало да пази тях! Българският народен интерес е да защитим българското малцинство в Украйна, а европейският интерес е тази война да свърши колкото се може по-бързо, тъй като всяка война има жертви и това е ужасяващо! “.
„ Да продължим още малко вътрешната политика, откакто беше махнат стремително от поста Стефан Янев, той направи едно изказване във фейсбук, което беше разтълкувано като поръчка за нещо бъдещо, дано да забележим! “, продължи Беновска и пусна запис от изказването във фейсбук на Стефан Янев от 2-ри март 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Стефан Янев: Не се усещам отговорен за нищо, което съм споделил или направил. Във всичките си дейности съм се управлявал само от ползите на България. Затова, когато споделям нещо, аз знам за какво го споделям. Когато взимам решение, аз знам за какво го взимам.
Накрая ще се обърна към министър-председателя – уважаеми господин министър-председател, аз не съм твой министър! Нито съм бил, нито ще бъда! Аз съм министър на Република България и послужвам само на родината! И ще продължа да го върша!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Това сподели Стефан Янев, след което се качи на връх Шипка, там, където замеряха министър-председателя Кирил Петков не с червени и зелени ябълки, а със снежни топки. Нека да забележим двайсетте секунди, в които той в действителност съобщи нещо! “, продължи Беновска и пусна изказване на Янев от връх Шипка от 3-ти март:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Стефан Янев: Позволете ми да поздравя всички българи с националния ни празник! Да ви пожелая здраве и на първо място обич към родината!

Медия: Коментира се нещо ново към Вас, т.е. всички чакат да обявите политически план, по кое време?

Стефан Янев: Като пристигна времето ще го обявим и ще кажем на хората какво желаеме, само че ще чуем и тях първо!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Очаква ли ни нов генералски политически план? “. Сиди отговори „ Да, изрично! И апропо аз бях учуден от изявленията на някои други политици, в това число господин Петков, по какъв начин не можел да приготвя план до момента в който бил министър. Прощавайте, само че господин Петков приготвяше план до момента в който беше министър. Христо Иванов приготвяше своя план, до момента в който беше министър на Борисов. Така че явно това е методът – ставаш министър, повярваш си и тръгваш напред. Няма неприятно, всяка една политическа групировка, стига да се бори за българския народен интерес, е добре пристигнала в българското политическо пространство! “.
Как Вътрешна македонска революционна организация ще си върне симпатизантите?
„ Напоследък Вътрешна македонска революционна организация по проучвания дърпаше електорат от Българска социалистическа партия, недоволството в Българска социалистическа партия преливаше гласове в други партии, в това число и във Вътрешна македонска революционна организация, дано да го кажа по този начин. Очаквате ли, че в случай че Стефан Янев направи подобен план, той ще се насочи повече към хора с национално схващане, с леви убеждения и ще дръпне гласове от Вътрешна македонска революционна организация? “, попита Беновска. Сиди отговори, че не чака, а задачата пред Вътрешна македонска революционна организация е да си върне огромна част от електората, който не е подкепил партията на последните избори.
Действията на държавното управление и на премиера Кирил Петков.
Александър Сиди изрече възмущението си от дейностите на водача на Политическа партия „ Възраждане “ на връх Шипка, както и на неговите последователи. „ Мислите, че той го е провел ли? “, попита Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че счита по този начин. Положителен обаче е фактът, че Кирил Петков се е качил на връх Шипка, макар че от НСО са му споделили, че не е добре да го прави. Сиди съобщи: „ Това сподели, че двама мъже, които имаха „ топки “, на единия се оказаха „ снежни “! А другият явно има топки, с цел да се качи горе и да произнесе речта си! Въпреки това аз разбирам хората, които хвърляха топки по него, тъй като на хората им писна! Писма им, тъй като един човек дълго време ги лъга, че ще направи нещо. Той продължава да прави разбор на нещо! “.
Сиди съобщи: „ Сега виждам новата нелепост, че младежите на ГЕРБ били създали това нещо с горивата. Прощавайте, само че идвайки насам заредих на 2,95! И дано не ми споделят, че гориво има. Проблемът не е дали има или няма, а че цената стигна 3 лв.. Петков може да направи доста дейности в тази посока. Очевидно не желае или не може. Както и с тока. Прощавайте, само че тези хора не ръководят от 2 месеца, а от една година. Да спрат да вършат разбори, да описват приказки, които българските жители не желаят да чуват, а да вършат действителни дейности. Затова и го замеряха с топки, тъй като не му имат вяра! “.
„ Хващам се за метафората „ огромни топки “, употребявам я в най-чистоплътен смисъл на темперамент, неотстъпчивост. Знаете, че Асен Василев направи поръчка по време на последните избори, че желае да взе участие в спор с Асен Василев и в случай че Бойко Борисов имал огромни топки, да се явял на този спор. Нека да забележим една забавна щриха от характера на Асен Василев в едно доста съществено изявление той се прояви като актьор! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението ѝ с Асен Василев от 3 юли 2021 година:

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Асен Василев: Пак в британска паралелка.

Илиана Беновска: Но нямате основани предварителни някакви връзки, другарски?

Асен Василев: Познаваме се, пяхме в учебния хор. Той беше доста огромен, 60 индивида, всеки десети възпитаник беше в хора.

Илиана Беновска: Ще позволите ли, в този момент споменахте, че сте пял в хора, можете ли нещо да запеете?

Асен Василев: В момента?

Илиана Беновска: Да, нещо простичко.

Асен Василев: „ Хубава си моя горо! “

Илиана Беновска: Поздравления!

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

„ Това беше може би първото изявление на Асен Василев като министър на финансите, в едно доста съществено изявление той ми сподели, че пеел в хора в Хасково, там пеел и Делян Добрев и аз взех решение да видя дали един финансов министър може да пее хубаво. След това той даде поръчка за „ огромните топки “ и вижте какво се случи, откакто завоюваха изборите! “, продължи Беновска и пусна запис от нощта след последните парламентарни избори на 14.11.2021 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

На първата конференция след изборите на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков и Асен Василев споделиха, че ще сформират кабинет, само че без ГЕРБ и Движение за права и свободи. Беновска връчи на Кирил Петков и Асен Василев „ огромни топки “ с думите: „ Доказахте, май, че имате „ огромни топки “! Да забележим дали ще останат такива! “. Кирил Петков и Асен Василев ги взеха, благодариха и споделиха, че ще останат такива.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска попита: „ Аз на смешка им връчих „ огромни топки “, Вие в този момент казвате, че Кирил имал „ огромни топки “. Има ли „ огромни топки “ това държавно управление въобще? “. Сиди отговори: „ Аз съм главен критик на Кирил Петков и неговото държавно управление, както споделих то не е българско, а пази непознати ползи. Но не мога да отрека обстоятелството, че Петков два пъти се явява на митинг против навалица, която крещи против него. Това е позитивно качество, единственото може би позитивно качество! “.
„ Нека да забележим по какъв начин Кирил Петков се яви на митинга на „ Възраждане “, нещо, което мен ме изненада! “, продължи Беновска и пусна запис от изявлението на Петков пред митинга на „ Възраждане “:
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Кирил Петков: Ако желаете да имаме мощна страна, тази мощна страна би трябвало да работи със личните си жители дружно. Стига сме се делили на 100 разнообразни части! Стига сме говорили с езика на омразата! Кажете дали различен път сте имали министър-председател, който да ви пристигна на митинга? Знаете ли за какво съм тук при вас? Защото е значимо, в случай че желаеме да има смяна в тази страна – би трябвало да работим дружно! Ако не се работи дружно, до средата няма да стигнем. Това желаех да ви кажа. Продължавайте да протестирате, митингът е значим метод на връзка! Благодаря ви!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Александър Сиди съобщи, че това са позитивни човешки черти, само че не стигат за това да бъдеш общественик. Това качество може да бъде признато с усмивка, само че нищо повече. „ Управлението на Петков е пагубно за страната, тъй като нищо не вършат. Можеха да създадат доста неща. Виждаме, че инфлацията е ужасяваща, цените на горивата станаха 3 лв., токът продължава да се повишава. С един мораториум стопираха цените за битовите консуматори, само че цените за бизнеса се повишават и хората ги заплащат през 2 лв. цена на хляба. Така че нищо не вършат, а ръководят на процедура от 1 година, тъй като Кирил Петков ръководи от месец март, когато беше назначен за министър на стопанската система, прочее противоконституционно. Тези хора би трябвало да осъзнаят, че са поели контрола над страната и би трябвало да ръководят, другояче бързият път до забравата са тръгнали по него. Само да вметна, че явно този човек няма желание да стои дълго в българския политически живот, тъй като толкоз месеци към този момент не прави лична партия. Това демонстрира, че явно е пристигнал, аз да отбрани някакъв интерес, несъмнено не български, и да си тръгне. Досега си мислех, че ползата е само и единствено Македония, само че явно има и други. Вероятно обещания, които сме създали по повод въоръжение за Украйна. Иначе не си изяснявам изявлението на украинското министерство на защитата, което сподели, че чака от нас техника и даде конкретика каква. Надявам се, че няма български министър-председател, който да прати наше оръжие там, само че дано да забележим! “.
Северна Македония.
Александър Сиди съобщи, че е доста обезпокоен от излезлия диалог сред Кирил Петков и еврокомисарят по разширението Оливер Вархели, в който българският министър председател споделя, че до края на френското председателство ще бъде отстранено българското несъгласие за приемане на Северна Македония в Европейски Съюз. Според Сиди Петков е министър-председател на България и не може да спекулира с българските национални ползи. Той беше безапелационен: „ По тематиката Македония ще му се види малко това, което му се случи на Шипка, тъй като над 70% от българските жители са изрично за ветото, което страната ни наложи поради македонистките неистини в Скопие! Ние приготвяме дейности за пускане на процедура за референдум по тематиката Македония. Нека питаме хората, само че без да се вземе поради мнението на хората – мисля, че това би било национално изменничество! “.
Какво следва пред Вътрешна македонска революционна организация?
„ Да отидем за край към Вътрешна македонска революционна организация, какво се случва с тази „ воеводска “ партия? Аз доста пъти, обичам този исторически факт, говорила съм с вашия почетен водач Красимир Каракачанов, че България няма паднало бойно знаме. Падна ли знамето на Вътрешна македонска революционна организация и можем ли да чакаме, че Вътрешна македонска революционна организация може още веднъж да се върне в политиката с национално-отговорната си обединителна роля? Ще употребявам метафората с речта на Чърчил- да излезете и да кажете, че Вътрешна македонска революционна организация дава обещание кръв, пот и сълзи, само че ще опази България? “, попита Беновска. Александър Сиди отговори: „ В тази посока бяха и всички послания на конгреса. Да, Вътрешна македонска революционна организация се връща назад в огромната политика и аз съм уверен в това. И с една уравновесена политика, тъй като би трябвало да спрем да се лутаме в едната или другата прекаленост, да избираме този или оня, тъй като ни харесва по тв приемника. Вътрешна македонска революционна организация потвърди във времето, макар всички удари, които имаше против нас, по време на 44-то Народно заседание, когато бяхме в ръководството доказахме, че можем да работим за българските жители. Ето един образец, през последните месеци българските жители получиха по 450 лв. за всяко едно дете данъчни облекчения – нещо, което ние направихме. Сега го вкараха в бюджета, което е отлично. Само това да беше е задоволително да подкрепим българските фамилии. Направихме и доста други неща, които ще се правят оценка във времето. Оттук нататък за нас следва доста работа да върнем назад доверието на хората. Започнали сме дейна работа тримата съпредседатели дейности в тази посока. Започваме организация за референдум, уверен съм, че ще защитим българския народен интерес в Македония и ще върнем Вътрешна македонска революционна организация в огромната политика. Беновска отвърна: „ Пожелавам ви триумф, тъй като национално-отговорните български партии би трябвало да не престават! “. Така приключи диалогът сред Александър Сиди и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 5-ти март 2022 година

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР