София. Администрацията е лицето на държавата. Това каза проф. Борислав

...
София. Администрацията е лицето на държавата. Това каза проф. Борислав
Коментари Харесай

Проф. Борислав Борисов: Администрацията е лицето на държавата

София. Администрацията е лицето на страната. Това сподели проф. Борислав Борисов по време на гала по показване на резултатите от годишното национално изследване " Индекс на административния потенциал на държавната администрация на Република България ", съобщи кореспондент на Агенция " Фокус " .

В началото на своето ревю проф. Борислав Борисов съобщи, че е устойчива традицията по показване на изследването " Индекс на административния потенциал на държавната администрация на Република България ", въпреки и да е 4-годишна.

" След като имаме толкоз тактики, стратегии за модернизиране на държавната администрация, за електронно ръководство, за киберсигурност, за децентрализация и така нататък - всички чакат с интерес да научат какви са резултатите след приемането и осъществяването на тези стратегически програмни документи ", сподели проф. Борислав Борисов.

По думите му, в случай че приемем, че страната е жив организъм, а нейната стопанска система е мускулната система на този организъм, а кръвта - осведомителната система, нервите - превозът и връзката, то администрацията е лицето на държвата.

" Когато някой пристигна в нашата страна и в която и да е страна, той се вглежда в лицето - в нейната администрация. Когато то е усмихнато и приветливо и той е задоволен, споделя, че в тази страна има ред, администрация и обслужването е на равнище. Когато е навъсено и нетолкова приветливо, най-често се стига до краен извод, че няма страна. Ние имаме страна, само че администрацията е тази, която я въплъщава ", съобщи още проф. Борислав Борисов.
Деница КИТАНОВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР