София. 9 май е денят на осъзнатата отговорност пред бъдещето.

...
София. 9 май е денят на осъзнатата отговорност пред бъдещето.
Коментари Харесай

Лидерът на БСП - София Калоян Паргов: 9 май е денят на осъзнатата отговорност пред бъдещето

София. 9 май е денят на осъзнатата отговорност пред бъдещето. Това написа водачът на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов в профила си в обществената мрежа „ Facebook “ .
„ Преди утрешния 9-ти май - Ден на успеха и на Европа с членовете на Изпълнителното бюро на Градския съвет на Българска социалистическа партия - София отправихме апел към българските управници да не не помнят поуките от предишното, от националните произшествия, до които доведоха отечеството ни нашенските военнолюбци “, съобщи той.

„ В публична позиция декларирахме, че 9 май е ден на историческата памет и на бездънен размисъл за предишното, сегашното и бъдещето. Защото днешното потомство българи към този момент няма точна визия за ужасите на онази война. Защото се не помни смисъла на успеха над фашизма. Защото превратно се показват аргументите, довели до войната, и се омаловажават подвигът и героизмът на народите, донесли Победата и на първо място приносът на Съюз на съветските социалистически републики, дал над 25 милиона жертви. Това е денят на осъзнатата отговорност пред бъдещето “, написа Паргов.

„ Да се противопоставим на въвличането на нашата татковина в ескалацията на напрежение и борба.
Да се противопоставим на присъединяване на България в нови политически и военни случки, обслужвайки непознати, а не национални ползи. Да се противопоставим на милитаризацията на Балканите и превръщането на Черно море в полигон за бъдещи конфликти. Защото след четири генерации, живели в мир, през днешния ден още веднъж сме изправени пред рисковете на нова война - още по-страшна и още по-унищожителна... “, добави той.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР