София. 71 преписки и 14 досъдебни производства са образувани през

...
София. 71 преписки и 14 досъдебни производства са образувани през
Коментари Харесай

71 преписки и 14 досъдебни производства са образувани през последната седмица за нарушения и престъпления, свързани с изборите за президент и вицепрезидент

София. 71 преписки и 14 досъдебни производства са формирани през последната седмица за нарушавания и закононарушения, свързани с изборите за президент и вицепрезидент на Република България. Това оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България .

Във Върховна касационна прокуратура продължава да действа дежурно звено от прокурори и чиновници, което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация, обвързвана с осъществени закононарушения и нарушавания в изборите за президент и вицепрезидент на Република България.

Във всяка област на страната работят и основаните регионални междуведомствени звена, които реализират съгласуваност за противопоставяне на закононарушенията срещу политическите права на жителите.

От началото на предизборната акция за президент и вицепрезидент до 13/00 часа през днешния ден общият брой на преписките е 102, а на формираните досъдебни производства - 27. Само през последната седмица са формирани 71 преписки и 14 досъдебни производства.

По Апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за президент и вицепрезидент, са разпределени както следва: АП-София - 3, АП-Бургас - 1, АП-Пловдив - 15, АП-Варна - 8.

С оглед липса на събрани от органите на Министерство на вътрешните работи данни за осъществени закононарушения са постановени общо 81 отхвърли за формиране на досъдебни производства по отношение на вота за президент и вицепрезидент. От тях 57 са постановени за интервала от 15 ноември 2021 година до 13.00 часа през днешния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР