София, 20 септември, 2022 г. – , водещата световна регулирана

...
София, 20 септември, 2022 г. – , водещата световна регулирана
Коментари Харесай

Nexo подкрепя българския учител с национална образователна кампания за дигитални умения


София, 20 септември, 2022 година –, водещата международна контролирана институция за ръководство на цифрови активи, основана в България, започва през днешния ден най-мащабната национална просветителна стратегия за повишение на цифрови умения на учители. В партньорство с една от най-големите цивилен организации в България,, и интернационалната платформа за програмиране и роботика, Nexo ще поддържа качественото цифрово обучение в страната като образова над 200 български преподаватели, които всяка година ще преподадат своите нови познания на над 5 000 деца и младежи в страната.

Мащабната самодейност „ Код: Бъдеще “ е от предучилищно и учебно обучение от цялата страна от 20 септември до 30 октомври 2022 година

Коста Кънчев, съосновател и ръководител на управителния съвет на Nexo:

“Nexo слага за своя задача да увеличи качественото цифрово образование в България, дълготрайно да поддържа българския преподавател и да насърчи модернизирането на образованието в страната. Екипът ни има вяра, че с това огромно начинание, ще поощрим идващото потомство иноватори да трансфорат страната ни в извор на родни високотехнологични решения за целия свят ”.

Nexo сплотява одобрени преподаватели в областта на високите технологии в програмата „ Код: Бъдеще “ и поставя основите на основни умения в цифрова среда, измежду които:
  • Основи на програмирането – логаритми, блокове, събития в програмирането, работа с разнообразни интерфейси, скриптов език и други
  • Дизайн мислене и използването му в образователната среда – реформаторски метод за образуване на умения за основаване на хрумвания и изобретателно решение на проблеми
  • Интегриране на STEM образование ( от англ. Science – Technology – Engineering – Mathematics), фокусирано върху просвета, технологии, инженерство и математика
  • Безопасна връзка в онлайн среда и цифрова еднаквост

Поли Янкова, създател и наставник в Mindhub:

“Mindhub имаме вяра, че цифровите умения са основни за образованието – трамплин за развиването на специалностите на бъдещето в родината ни. Нашата задача е да подкрепим българския преподавател като развием пълномощия, нужни за модренизацията на образователния развой и съдействие триумфа с това огромно новаторско начинание ”.

Илиана Николова, Изпълнителен шеф на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “:

“Повишаването на цифровите умения на българските преподаватели играе голяма роля в построяването на едно дигитално-грамотно потомство, което ще завладее актуалния свят с нововъведения, родени в България. Точно поради това сплотяваме напъните си и имаме вяра, че с триумфа на “Код: Бъдеще ” ще превърнем уменията на актуалния свят и програмирането в наличен език ”.

Образователната стратегия включва интензивни онлайн семинари и независима работа по планове, както и тридневно присъствено образование с покрити разноски за настаняване.

Повече за програмата „ Код: Бъдеще “, нужните документи за кандидатстване и периоди можете да научите на страницата на.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР