София, 1970 Фотограф: Панайот Бърнев Източник: БВА/дарител Милена Николова България

...
София, 1970 Фотограф: Панайот Бърнев Източник: БВА/дарител Милена Николова България
Коментари Харесай

Light: България през 70-те, най-добрият филм на годината, шницели и уиски на корем

София, 1970 Фотограф: Панайот Бърнев Източник: БВА/дарител Милена Николова
България на 35

Панайот Бърнев (1933-2016) е фотограф, който множеството от нас не познават., проведена от, попълня тази празнота с представянето на работата на Бърнев от интервала 1950 - 1990 година Богатият списък, дарен от дъщерята на фотографа и цифровизиран напълно от БВА, е скъп документ за живота тогава, софийската архитектура, значими събития. Включени са и непоказвани до момента фотоси зад кадър на редица български кино продукции, както и портрети на артисти - всички те са от времето, когато Бърнев е бил част от екипа на Студията за игрални филми " Бояна ".
Рангел Васев в работилницата си в Берлин с една от неговите четки Фотограф: Йордан Тодоров
Рангел Васев и най-елегантната четка за грамофонни плочи в света
Реклама
" Вчера купих косми за 5 хиляди евро. " Тези думи биха прозвучали необичайно от устата на множеството хора, само че не и изречени от Рангел Васев. 40-годишният българин е създател и към този момент единствен чиновник на Ramar - основана в Берлин компания, профилирана в производството на висококачествени четки за разчистване на грамофонни плочи. Въпросните косми са от кози и се доставят от България. споделя
Сградата на музея, проектирана от Ренцо Пиано. Проектът коства 462 млн. $ Фотограф: © ACADEMY MUSEUM FOUNDATION
Този филм (не) сме го гледали

Музеят на Американската академия за кино изкуство в Лос Анджелис отвори порти с желанието да опише историята на Холивуд, без да икономисва неуместните истини. Въпреки това рецензиите не са малко: експонати като акулата от " Челюсти ", халатът на Пича от " Големия Лебовски ", пантофките на Дороти от " Магьосникът от Оз " са забавни, само че във витрините липсва да вземем за пример първата статуетка " Оскар ", извоювана от чернокожа актриса (Хати Макданиел, отличена през 1940 година за присъединяване си в " Отнесени от вихъра " ).

като единственото несъмнено нещо, обвързвано с него, наподобява, е архитектурният план на Ренцо Пиано.
Христина Зарева от Save Her Фотограф: Надежда Чипева Реклама
20 въпроса: Христина Зарева

Тридесет и шест годишната Христина Зарева е наранена персонално от тематиката за домашното принуждение. Тя е една от основателките на организацията, чиято задача е да поддържа дамите (и децата), претърпели някаква форма на принуждение, осигурявайки им безвредно пространство, където да споделят своите истории, да получат психическа и правна помощ.
Ресторант " Градска кръчма " Фотограф: Цветелина Белутова
Ново място: " Градска кръчма "

" Дълги години тук се обитаваше Френският културен институт. Чаровно и живо място с книжарница и кафене. Преди него по време на соца там беше Немският културен център, за който имам смътни мемоари, надалеч не културни, камо ли интелектуални. Там се " пускаха " артикули. Безценни артикули като цветни чайници и паници, велурени ботуши и коледни украси. Най-желани бяха кранците, или коледните венци. Появяваха се тъкмо по това време на годината. На опашките се чакаше с часове, някак настойчиво и покорно, само че и с едвам стаено озлобление най-после да се докопаш до стоката. Традицията през днешния ден се възвръща, тъй като неотдавна тук още веднъж има културна институция, каквато е ресторантът. Казва се. Марина Караконова ни разхожда през менюто, което несъмнено не е за постещи.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Данъци и обезпечаване 2 Енергетика 3 Инвестиции 1 Компании 2 Енергетика 3 Гласът на Капитал 1 Данъци и обезпечаване 2 Енергетика 3 Гласът на Капитал Реклама
Кино: " Френският бюлетин " на Уес Андерсън

Някои нарекоха на неподражаемия стилист Уес Андерсън род самичък по себе си, " любовно писмо до публицистите ", а съгласно Янко Терзиев това е може би. Възхвала на четящия и сензитивен човек, рамкирана като подготвянето на един брой на измисленото списание (вдъхновението е The New Yorker) The French Dispatch.

Календар

Пловдивският коледен базар " Капана " гостува в София; тичане за (мъжко) здраве Мустак Run; уиски шоу с дегустация на екзотични, премиум и колекционерски етикети от цялостен свят; нова книга с илюстрациите на Ясен Гюзелев; моноспектакъл на Деян Донков; кулинарен клас по време на пости и други. Тук са и, ако предпочитате да гледате филми с отдалечено в ръка.
Фотограф: Христо Йорданов Бюлетин Капитал: Light
Всяка събота заран: просвета, изкуство, свободно време.
Вашият email Записване
Реклама
Георги Линев (Kan Wakan) за новия си албум

Георги Линев (Kan Wakan) за новия си концептуален албум, какво е научил за музикална промишленост по пътя сред Съединени американски щати и България и онази ария с Тони Стораро. Албумът Phantasmagoria II ще бъде показан посредством аудио-визуална апаратура, основана взаимно с " Полиформа " на 29 ноември.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Неща
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР