София. 100 % са обработени протоколите в Ловеч, Кюстендил, Сливен,

...
София. 100 % са обработени протоколите в Ловеч, Кюстендил, Сливен,
Коментари Харесай

Таня Цанева, ЦИК: 100 % са обработени протоколите в Ловеч, Кюстендил, Сливен, Шумен и Ямбол

София. 100 % са обработени протоколите в Ловеч, Кюстендил, Сливен, Шумен и Ямбол. Това сподели на брифинг представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Таня Цанева, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .

„ Имаме също по този начин районни изборни комисии, които са обработили 99 или малко над 99% - липсват по един или два протокола. Това са Варна, Видин, Габрово, Добрич, Разград, Силистра, Смолян, РИК 24-София и РИК 25-София. В останалите районни изборни комисии продължава приемането на протоколите от секционните комисии. Има такива, които са с още много невисок % на признати и обработени – 50-60%. Това са към 5-6 РИК-а. Надявам се сътрудниците да могат да провеждат процеса на приемане “, сподели още тя.

Таня Цанева уточни също, че са получили писмо от омбудсмана Диана Ковачева.
„ Днес не са пристигнали сигнали или тъжби за нарушаване, само че преди малко дойде в ЦИК писмо от омбудсмана, което е адресирано и до ЦИК. То е ориентирано най-много към районните изборни комисии, към съответните общински администрации във връзка със закъснение предаването на изборните бумаги в някои районни изборни комисии.
С зов от омбудсмана да бъде направена незабавна инспекция в регионалните администрации и да се обезпечи нужното на членовете на секционните изборни комисии. Той е по-скоро за сведения, не за осъществяване “, уточни тя.

Габриела ГАНЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР