Sofia Live Club има удоволствието да представи Роберто Сири в

...
Sofia Live Club има удоволствието да представи Роберто Сири в
Коментари Харесай

Едни от най-добрите танго музиканти в света пристигат в България

Sofia Live Club има удоволствието да показа Роберто Сири в една специфична танго вечер. Българските фенове на аржентинското танго ще имат опцията да чуят едни от най-хубавите танго музиканти в света.
На 29-ти октомври Роберто Сири Квинтет ще показват специфичния план “70 years of tango” като част от турнето си. Присъстващите ще могат да са насладят на магията на танца и музиката. Едно същинско ентусиазъм, което ще плени публиката и ще “разкаже” истории, които ще държат вниманието на слушателите от първия до последния звук.
Маестро Роберто Сири е един от най-известните и емблематични музиканти, доайен на аржентинското танго, роден в Буенос Айрес, Аржентина. Започва да свири на пиано и бандонеон на 5 годишна възраст, на 9 към този момент има участия в заведения за хранене и кафета, а на 15 е преподавател по пиано и доктрина на музиката.
Собствената му кариера започва през далечната 1954 година, когато основава своя квартет и бива поканен да свири дружно със секстета на Радио Аржентина. През годините свири с едни от най-известните през днешния ден танго музиканти Марсело Низинам, Хорацио Ромо, Валтер Кастро, Гилберто Перейра, Роксана Фонтан, Карлос Мартинес, Андрес Рамос и доста други. През 2005-та виртуозът събира оркестъра Los Muchachos de Antes, с който реализиран рекордни продажби за това време.

В момента Маестро Роберто Сири свири дружно със своя напълно нов оркестър " Roberto Siri Quinteto ", чиито членове са: Роберто Сири (режисура, пиано и банданеон), Инес Флорес (банданеон); Ариел Галиано (бас и китара), Маркос Прес (цигулка) и Хавиер Сети (вокал).
От 2012 година насам взе участие в интернационалните турове като част от фестивали, милонги, концерти в театри и управлява майсторски класове по танго в целия свят.
В София квинтетът ще гостува за първи път и музикантите насочат своето предизвикателство към феновете на най-страстната музика. Публиката ще има опцията да чуе най-новия план на музикантите, а точно “70 years of tango”!
БИЛЕТИ на цена от 20 лв. може да се купят от мрежата на www.eventim.bg - OMV, билетен център НДК, Office 1 Superstore, Orange Center, Usit Colours и други. На място в деня на концерта ще са 25 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР