Софарма Трейдинг, най-голямата българска компания по приходи в сектор Фармация“,

...
Софарма Трейдинг, най-голямата българска компания по приходи в сектор Фармация“,
Коментари Харесай

Софарма Трейдинг финализира придобиването на аптеки ФармаСтор

Софарма Трейдинг, най-голямата българска компания по доходи в бранш „ Фармация “, разгласи през днешния ден завършването на договорката по придобиването на аптеки ФармаСтор. Анонсът идва единствено няколко седмици откакто през ноември Комисията за защита на конкуренцията абсолютно утвърди концентрацията.

С приключването на договорката, Софарма Трейдинг АД придобива 19 обекта ФармаСтор в София и Бургас. С цел опазване на устойчивостта на бизнеса, в идващите месеци актуалният мениджмънт екип ще продължи да взе участие в ръководството на аптеките, като в същото време ще се приготвя и проект за интеграция с концепцията SOpharmacy.

С обединяването на ФармаСтор и SOpharmacy ще се обезпечи по-силна пазарна позиция на двете вериги, тъй че да могат в още по-голяма степен да удовлетворяват възходящите потребности на българските пациенти от качествени и модерни здравни услуги. Обединението спомага и за по-голям мащаб на интервенциите на Софарма Трейдинг АД в ритейл сегмента на аптечен пазар.

“С верига Фармастор постоянно сме били съидейници и сътрудници в устрема си да обновяваме и модернизираме аптечния бранш в България. Очакваме след интеграцията да надградим концепцията SOpharmacy с още повече положителни практики, както за клиентите, по този начин и за сътрудниците ни. Наш непрекъснат приоритет е да привличаме експерти и да подобряваме обслужването на пациентите. Така че, това са положителни вести за клиентите на SOpharmacy и Фармастор, тъй като най-хубавото занапред следва! “, съобщи изпълнителният шеф на Софарма Трейдинг АД Димитър Димитров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР